Replica lui Vlad Voiculescu, despre oferirea mărţişoarelor la şcoală: „Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos”

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a răspuns cu un citat biblic, fiind întrebat dacă elevii pot aduce mărţişoare la şcoală cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie. „O să răspund cu un citat din Biblie: Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos”, a fost replica ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după ce a […]

Replica lui Vlad Voiculescu, despre oferirea mărţişoarelor la şcoală: „Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos”
Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a răspuns cu un citat biblic, fiind întrebat dacă elevii pot aduce mărţişoare la şcoală cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie."O să răspund cu un citat din Biblie: Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos", a fost replica ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după ce a fost întrebat dacă elevii pot aduce mărţişoare la şcoală. Anterior, jurnaliştii i-au transmis lui Vlad Voiculescu că ministrul Educaţiei "a dat liber la mărţişoare". Întrebat dacă profesorii pot primi mărțișoare, Sorin Cîmpeanu a spus pentru Libertatea că "nici nu se ia în calcul anularea tradiției”.De asemenea, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că elevii pot duce mărțișoare și flori de 1 Martie în școli.Potrivit Ziarului Lumina, "Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva" este un verset din scrisoarea Sfântului Apostol Pavel către corinteni. "Acest verset reprezintă cheia de înţelegere a viziunii creştine asupra libertăţii. Potrivit Sfântului Pavel, un creştin trebuie să facă distincţie între libertate şi libertinaj. Cele două nu trebuie în nici un chip amestecate. Opoziţia dintre "a fi îngăduit" şi "a fi de folos" sugerează tensiunea dintre lege şi, respectiv, morală. Ceea ce permite legea poate să nu ne fie util nouă; Legea însemnând aici atât Legea evreilor, cât şi, în sens larg, corpul legislativ al fiecăui stat. Pe scurt, o lege poate să nu fie morală", arată sursa citată.