Un preot din municipiul Satu Mare a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unui minor. Anunţul a fost făcut astăzi chiar de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului. Preasfinţitul Iustin a dispus oprirea totală de la săvârşirea oricăror lucrări sfinte, informează Agerpres.

„Referitor la cazul preotului Silaghi Augustin Dorel, preot paroh al Parohiei ‘Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel’ din municipiul Satu Mare, care în momentul de faţă se află în arestul poliţiei Satu Mare şi face subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului face următoarele precizări:
-preotul Silaghi Augustin Dorel este preot în cadrul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului din anul 1991, până în prezent;
-din momentul intrării în cler nu a avut nici un fel de abatere disciplinară sau morală, dând dovadă de seriozitate, fiind apreciat de către credincioşii din parohiile unde a păstorit“
, precizează sursa citată.

Episcopia îi pregăteşte caterisirea preotului arestat

Episcopia anunţă că dacă la finalizarea dosarului se va dovedi vinovăţia acestuia, se va face propunere de caterisire.

„Cu regret şi stupoare, am aflat în data de 13 februarie 2024, de faptul că se află în arestul poliţiei. Face subiectul unui dosar penal. În momentul de faţă este în faza de cercetare. În momentul în care s-a confirmat informaţia, în şedinţa Permanenţei Eparhiale din data de 13 februarie 2024, Preasfinţitul Părinte Iustin a dispus oprirea totală de la săvârşirea oricăror lucrări sfinte a preotului Silaghi Augustin Dorel şi deferirea lui spre cercetare către Consistoriul Eparhial cu propunerea de caterisire, în cazul în care finalizarea dosarului va dovedi vinovăţia lui“, precizează Episcopia.

Potrivit Judecătoriei Satu Mare, preotul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru „agresiune sexuală asupra unui minor“.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *