Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut mai multe controale la magazine Selgros din ţară. Rezultatul? Amenzi în valoare de 650.000 de lei! Echipele de control au găsit mai multe nereguli. Printre acestea se numără fructe şi legume stricate, produse expirate, agregate frigorifice cu praf şi rugină.

Reprezentanţii ANPC au anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că au controlat în 29 ianuarie întreg lanţul de 23 de magazine din România aparţinând operatorului economic Selgros Cash&Carry SRL. Au dorit să verifice modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat până în acest moment – verificările aflându-se încă în derulare – mai multe sancţiuni: amenzi în valoare de 650.000 de lei.

De asemenea, au fost închise temporar agregatele frigorifice din magazinul Selgros Oradea, până la remedierea deficienţelor. A fost închis pentru o perioadă de până la şase luni şi magazinul din municipiul Iaşi.

Totodată, a fost făcută propunere de închidere pentru o perioadă între şase şi 12 luni a magazinului Selgros Băneasa, din Bucureşti. A mai fost propusă emiterea deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pentru trei magazine.

„Nu suntem consumatori europeni de mâna a doua!”

„Am demarat o nouă acţiune de verificare a marilor reţele comerciale. Vom îndesi controalele şi vom lua măsuri din ce în ce mai ferme, până vom avea pe piaţă aceeaşi calitate a produselor cu cele aflate pe rafturile magazinelor din vestul Europei. Am mai spus: nu suntem consumatori europeni de mâna a doua!”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Alte probleme descoperite de comisarii ANPC:

depozitarea unor produse destinate neutralizării, în acelaşi spaţiu cu produse conforme;
igienizare necorespunzătoare, existenţa unor resturi de produse pe paviment, în spaţiul comercial;
lipsa unei evidenţe privind producţia de produse de patiserie coapte în unitate, care să permită stabilirea cantităţii coapte în ziua în curs;
folosirea unor echipamente de coacere cu depuneri de rugină, resturi alimentare;
depozitarea unor produse fără elemente de identificare caracterizare;
lipsa unor cântare verificate metrologic în zona gastro;
nerespectarea regimului promoţiilor.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *