Rapid a învins-o pe Dinamo cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seară, pe Arena Naţională, într-un derbi disputat în etapa a 23-a a Superligii.

Așa cum era de așteptat, am avut parte de un meci disputat, cu destule ocazii de poartă. Giuleștenii au deschis scorul prin francezul Jayson Papeau (’43), după o centrare a lui Omar El Sawy.
Dinamo a egalat la scurt timp, prin Hakim Abdallah (’45+1), care a deviat spectaculos, cu câlcâiul, şutul imprecis al lui Christian Ilic.
Rapid a obţinut victoria prin golul marcat de atacantul sârb Borisav Burmaz (’90), cu un şut din întoarcere.

Suporterii Rapidului au încurajat echipa din Giulești

La meci au asistat 13.425 spectatori. De menționat, însă, că suporterii echipei Rapid au urmărit întâlnirea pe ecranele celor două tabele de marcaj ale stadionului „Giuleşti“. Suporterii de la Peluza Nord a galeriei Rapidului au anunţat, joi, că nu vor asista la derbiul cu Dinamo, din cauza unei promisiuni nerespectate a adversarilor care afirmaseră iniţial că giuleştenii vor primi 5.000 de bilete, pentru ca mai apoi să reducă numărul acestora la 2.800, poziţionate la ultimul inel al Arenei Naţionale.

Zeljko Kopic: „Sunt foarte trist şi dezamăgit“

Antrenorul lui Dinamo, Zeljko Kopic, a declarat că este foarte trist şi dezamăgit. A subliniat faptul că formaţia sa trebuie să joace mult mai bine în ultimii 20 de metri pentru a reuşi să câştige.

„Sunt foarte trist şi dezamăgit. Nu vreau să vorbesc despre noroc azi, pentru că trebuie să meriţi norocul. Jocul nostru a fost unul bun azi, dar numai până la 20-25 de metri. Am luat însă decizii greşite şi nu am reacţionat aşa cum trebuie în careul advers. Iar când nu înscrii din astfel de ocazii într-un derbi, atunci totul este pe muchie de cuţit, jocul poate fi decis de oricare dintre echipe. Dacă Politic reuşea să înscrie la acea ocazie mare era foarte bine pentru noi. Eu ştiu însă ce lucrăm la antrenamente şi apreciez efortul lor de azi. Şi-au dorit să câştige împotriva unei echipe bune cum este Rapid. Dar pentru a câştiga trebuie să fim mult mai buni în ultimii 20 de metri“, a afirmat tehnicianul, la Digi Sport.

„Sunt satisfăcut de multe lucruri din jocul nostru, dar am pierdut în derbi azi. Cred că am fi meritat mai mult. Îmi pare rău pentru fanii care au venit azi, ne-au dat multă energie. Este greu, e o situaţie dificilă, dar trebuie să încercăm să dăm totul în continuare pentru a schimba lucrurile“, a mai spus el.

„Eu sunt optimist tot timpul, dar nu pot să fiu optimist fără argumente. Îmi place foarte mult acest grup, dar e greu să sărbătoreşti faptul că jocul s-a îmbunătăţit când pierzi meciuri. E important să progresăm zi de zi, săptămână de săptămână, dar trebuie să începem să câştigăm nişte puncte“, a precizat Kopic.

Cristiano Bergodi: „Cred că o remiză era un rezultat mai corect astăzi“

De partea cealaltă, antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi, a surprins la interviu. El a afirmat că un rezultat mai corect ar fi fost o remiză.

„Încă nu se vede o cursivitate în jocul echipei. Suferim acolo, în privinţa relaţiilor de joc. Jucătorii trebuie să se integreze în echipă şi nu este uşor. Vin dintr-o altă ţară, dar sunt jucători de calitate, care pot face ceva. Trebuie să avem timp, răbdare. Din păcate, noi în aceste două meciuri am trăit periculos. Cred că o remiză era un rezultat mai corect astăzi. Pe teren nu s-a văzut diferenţa că ei sunt pe ultimele locuri şi noi suntem acolo sus“, a declarat Bergodi.

„Cred că schimbările de pe final au schimbat rezultatul, au adus o victorie. Mă bucur pentru acest lucru. Astăzi nu am făcut un meci foarte bun. Nu am fost convingători. Importante sunt aceste trei puncte, trebuie însă să reglăm ceva, pentru că în prima repriză am jucat cu frică, nu ştiu de ce. Nu ştiu când va arăta echipa aşa cum îmi doresc eu, poate peste câteva etape, dar între timp trebuie să câştigăm. Ştiu că băieţii erau supăraţi la pauză, pentru că trebuia să arătăm altceva din punctul de vedere al atitudinii. Nu am jucat aşa cum ar fi trebuit să jucăm. Mai avem nevoie de câteva etape, pentru că nu e o omogenizare la această echipă“, a completat Bergodi.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *