Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (2 WTA, favorită nr. 2) a câştigat sâmbătă trofeul la Australian Open. Belarusa a învins-o în finală, în două seturi, 6-3, 6-2, pe chinezoaica Zheng Qinwen (15 WTA, favorită nr. 12), la capătul a 76 de minute.

Arina a avut trei aşi şi nu a comis nicio dublă greşeală. Adversara ei, a doua jucătoare din China care dispută o finală la Australian Open, după Na Li, care a triumfat în 2014, a avut şase aşi şi a comis şase duble greşeli.

ArinaSabalena (25 de ani) a devenit a doua jucătoare care a câştigat trofeul la Melbourne doi ani la rând. Prima a fost Victoria Azarenka, compatrioata sa, campioană în 2012 şi 2013.

Sabalenka, pusă pe glume

Aryna Sabalenka a avut un parcurs impecabil la Australian Open 2024 și a câștigat al doilea trofeu de Grand Slam din carieră. Sportiva din Belarus i-a amuzat pe cei prezenți, făcând mai multe glume în timpul ceremoniei de premiere.

„Qinwen a făcut meciuri foarte bune. Ştiu că e greu să pierzi în finală, am trecut şi eu prin asta. Nu credeam că voi reuşi din nou să câştig acest trofeu. Să ţin discursuri nu e superputerea mea, mereu o să mă încurc. Mulţumesc echipei, fără voi nu aş fi ajuns niciodată, dar nici voi nu aţi fi aici fără mine. Mulţumesc fanilor pentru sprijinul lor, sper să revin şi la anul să ţin din nou acest trofeu în braţe.

Nu vorbesc niciodată despre familia mea în aceste discursuri, dar trebuie să le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru mine. Să vorbesc în continuare în engleză? Nu mă vor înțelege. Dar sper că vor traduce. Vă iubesc atât de mult, sunteți cea mai mare motivație pentru mine și tot ce fac, fac pentru voi. Vă trimit dragostea mea și îmi este foarte dor de voi. Mulțumesc!“, a spus Sabalenka.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *