Jurgen Klopp a șocat vineri, când a anunţat că o va părăsi pe FC Liverpool la finalul sezonului 2023 / 2024. Motivul antrenorului german de 56 de ani ar fi epuizarea. Klopp pleacă din orașul lui „Beatles“ după o colaborare de aproape nouă ani. El s-a alăturat „cormoranilor“ în octombrie 2015.

„Am spus deja asta clubului în luna noiembrie. Pot înţelege că este un şoc pentru multă lume în acest moment, când auzi asta prima oară. Am explicat asta, ori cel puţin am încercat să explic. Iubesc absolut totul despre acest club, iubesc totul despre oraş, iubesc totul despre suporterii noştri, iubesc echipa, iubesc personalul. Iubesc totul! Dar faptul că tot iau această decizie vă arată că sunt convins că este cea pe care trebuie să o iau. Cum să spun… Am rămas fără energie.

Nu am nicio problemă acum, evident, ştiam deja de mai mult timp că va trebui să o anunţ la un moment dat, dar acum sunt absolut bine. Ştiu că nu pot face treaba din nou, şi din nou, şi din nou. După anii pe care i-am avut împreună şi după tot timpul petrecut împreună şi după toate lucrurile prin care am trecut împreună, a crescut respectul pentru voi, a crescut dragostea pentru voi. Vă datorez adevărul – şi acesta este adevărul“, a declarat tehnicianul german într-o conferinţă de presă.

Palmaresul este frumos, sănătatea e prețioasă

Jurgen Klopp, care le-a mai antrenat pe Mainz 05 (2001-2008) şi Borussia Dortmund (2008-2015), a câştigat şapte trofee cu ”cormoranii”: un titlu în Premier League (2020), Cupa Angliei (2022), Liga Campionilor (2019), Supercupa Europei (2019), Cupa Mondială a Cluburilor (2019), Supercupa Angliei (2022) şi Cupa Ligii engleze (2022).

La momentul acestui anunţ, Liverpool este lider în Premier League, cu un avans de cinci puncte faţă de Manchester City, care are un meci mai puţin disputat. ”Cormoranii” vor primi miercuri 31 ianuarie vizita lui Chelsea în campionat.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *