FC Rapid o întâlneşte, sâmbătă, de la ora 20.00, pe Arena Naţională, pe Dinamo Bucureşti. Partida va conta pentru etapa a 23-a a Superligii.

Antrenorul giuleștenilor, Cristiano Bergodi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi nu o vor subestima pe Dinamo. El consideră că în astfel de meciuri nu contează locurile ocupate în clasament de cele două combatante.

„Este un derbi şi e normal să fie orgolii şi de partea noastră, şi de partea lor. Dinamo nu traversează o perioadă aşa de bună şi atunci trebuie să fim foarte, foarte concentraţi la acest meci. Este un derby şi nu contează că noi suntem acolo sus, iar ei mai jos în clasament. Un pic de teamă există. Nu stăm cu nasul pe sus. Nu o subestimăm pe Dinamo deloc.

Băieţii ştiu că nu putem subestima nicio echipă din Liga 1. Am văzut ce a făcut Botoşani cu CFR Cluj… Şi atunci noi mâine vom juca la turaţie maximă. În plus e un derbi, în care se poate întâmpla orice. Noi suntem o echipă care joacă mai mult pe faza ofensivă, decât pe cea defensivă. De asta spun că mâine poate fi un meci deschis cu Dinamo, un meci cu multe goluri“, a explicat tehnicianul.

„Trebuie să ştim bine ce avem de făcut“

„Ei au schimbat sistemul de joc, nu pot să spun unde ne pot surprinde, pentru că într-un meci de fotbal se poate întâmpla orice. Dinamo are un antrenor nou de câteva partide, iar anul acesta a pierdut în prima etapă. Însă mereu când a pierdut, Dinamo a pierdut la scoruri mici. Iar aici e şi munca antrenorului.

Sigur că Dinamo are nevoie de victorie acum pentru a încerca să se ridice un pic în clasament. Dinamo este Dinamo, un club de tradiţie, iar noi trebuie să ştim bine ce avem de făcut pe teren pentru a câştiga toate cele trei puncte. Oricum, sunt sigur că mâine va fi un meci diferit faţă de cel din tur (n.r. – câştigat de Rapid cu 4-0). Nu va conta deloc meciul din tur“, a adăugat el.

„Pentru fani este un sacrificiu de a nu veni“

Cristiano Bergodi regretă că fanii rapidişti au anunţat că nu vor asista la derbiul cu Dinamo. Reamintim că adversarii le-au redus numărul biletelor promise de la 5.000 la 2.800, poziţionate şi la ultimul inel al Arenei Naţionale, și asfel protestează asupra deciziei.

„Ne pare foarte rău că suporterii noştri nu vor veni la meci cu noi. Vor fi însă alături de noi cu inima şi cu gândul. De aceea vom juca şi pentru ei. Era frumos să fi venit 5.000 de suporteri, cum au fost şi la FCSB pe Arena Naţională. Din păcate nu va fi aşa. Pentru fani este un sacrificiu de a nu veni. Vă daţi seama, pentru un suporter rapidist să ia o decizie de a nu veni la meci. Păcat însă pentru fotbal, pentru că la un FCSB – Rapid sau Dinamo – Rapid ar trebui să fie un stadion plin“, a spus Bergodi.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *