O funcţionară a Primăriei Gura Vadului a fost reţinută, miercuri, în dosarul Ferma Dacilor, informează Agerpres.

Potrivit acestora, femeia a fost dusă la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova alături de fostul şi actualul primar al comunei. Funcţionara a îndeplinit responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului. Este acuzată de fals intelectual şi abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, demersurile şi măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate“ a Fermei Dacilor au fost realizate cu încălcarea legii. Anchetatorii spun că a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale, îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu.

La datele de 26.06.2020, 29.09.2020 şi 11.11.2020, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei Gura Vadului, cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, împreună cu cele două persoane care au îndeplinit, succesiv, funcţia de primar al comunei Gura Vadului, a emis două, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului. Funcţionarul public a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale menţionate mai sus, îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de persoana juridică menţionată anterior, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă“,

se precizează într-un comunicat emis anterior de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Opt persoane, respectiv cinci adulţi şi trei copii, au murit carbonizate în urma incendiului de la Ferma Dacilor. 

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *