Campioana en titre a României, Farul Constanţa, a pierdut un jucător important înainte de reluarea Superligii. Gruparea dobrogeană a anunţat, marţi, transferului mijlocaşului Andrei Artean la formaţia cipriotă Apollon Limassol.

Cluburile Farul Constanţa şi Apollon Limassol au ajuns la un acord privind transferul mijlocaşului Andrei Artean la formaţia cipriotă. Mulţumim, Andrei ‘Bebe’ Artean pentru contribuţia avută la rezultatele echipei. Mult succes în carieră“,

se arată pe site-ul Farului.

Andrei Artean (30 ani) a evoluat pentru echipa condusă de Gică Hagi în 209 partide începând cu iulie 2018. În această perioadă a marcat 10 goluri şi a oferit 8 pase decisive.

În cei cinci ani şi jumătate petrecuţi la Constanţa, el a câştigat campionatul (2023), dar şi Cupa şi Supercupa României (2019).

Alte mutări făcute în această iarnă de trupa lui Gică Hagi

În această pauză competiţională, Farul Constanţa a reziliat de comun acord contractul cu mijlocaşul argentinian Marco Borgnino şi l-a transferat pe atacantul Adrian Mazilu la gruparea engleză Brighton.

La capitolul achiziţii, „marinarii“ i-au cooptat pe Ronaldo Deaconu şi Cristi Ganea.

Farul Constanţa s-a pregătit în această iarnă pe plan local şi a susţinut un joc amical, în incinta bazei sportive de la Ovidiu, în compania formaţiei Cernomore Varna. A fost 2-0 pentru dobrogeni, graţie golurilor marcate de Luis Munteanu (’56) şi Dussaut (’58).

Farul Constanţa va debuta în 2024 cu un joc oficial în Bănie. „Marinarii“ vor evolua duminică, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, împotriva Universităţii Craiova.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *