Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, s-a deplasat în această după amiază la Calafat, unde a discutat cu fermierii olteni aflaţi în protest. Fermieri din întreaga âară au blocat astăzi şoselele nemulţumiţi din cauza preţurilor mari de la caruranţi şi asigurări.

În urma discuțiilor avute cu prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, fermierii doljeni, care protestau de câteva ore în zona punctului de trecere a frontierei Calafat, au hotărât să înceteze protestul. Traficul în zonă a fost imediat deblocat. Mâine, reprezentanții protestatarilor sunt așteptați la sediul Instituției Prefectului Dolj pentru reluarea discuțiilor cu prefectul, cu scopul de a găsi împreună soluții pentru nemulțumirile lor. La protest au participat aproximativ 150 de fermieri, care au blocat cu utilajele agricole, timp de trei ore, traficul în zona podului de la Calafat“,

se arată într-un comunicat al IPDJ.

Marcel Ciolacu: „Ne dorim ca lucrurile să meargă cât mai eficient“

La nivel de ţară, premierul României, Marcel Ciolacu, a avut vineri, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii transportatorilor şi fermierilor. Au fost analizate problemele semnalate de reprezentanţii celor două sectoare de activitate. S-au căutat soluţii legale în acord cu normele la nivel european, precum şi modalitatea de aprobare a acestora.

V-am invitat la discuţii pentru că doar prin dialog şi stând împreună la aceeaşi masă vom găsi rezolvare la problemele pe care le-aţi ridicat. Şi noi, la Guvern, şi dumneavoastră, ne dorim ca lucrurile să meargă cât mai eficient. Din partea Guvernului avem toată deschiderea să găsim soluţiile potrivite, corecte şi aplicabile. Pentru asta, după ce am centralizat doleanţele, trebuie să găsim soluţiile, în grupuri de lucru din care să facă parte toţi cei care cunosc în detaliu fiecare nemulţumire semnalată“,

a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului.

Astfel, luni, 15 ianuarie, se va reuni primul grup de lucru pe problematica agriculturii. Vor participa şi reprezentanţii ministerelor cu atribuţii în domeniu. Marţi, 16 ianuarie, va avea loc o întâlnire pe problematica transporturilor. De asemenea, cu participarea reprezentanţilor ministerelor cu atribuţii în domeniu. Miercuri, 17 ianuarie, va avea loc grupul de lucru pe problematica asigurărilor de răspundere civilă auto.

Vezi cine a participat la consultări!

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, la întâlnire au participat vicepremierul Marian Neacşu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, şi reprezentanţi ai Cancelariei Prim-Ministrului.
De asemenea, la consultări au participat prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, şi reprezentanţi ai Prefecturii Capitalei.

La dialog, din partea transportatorilor şi fermierilor au participat: Şerbănescu Constantin, Cercel Ionuţ-Lucian, Calotă Georgian, Medan Mircea-Marcel, Stemate Ionel-Cristian, Andruş Dănuţ, Oltean Denisa Daniela, Dolete Mihai, Dogărescu Constantin, Dumitrache Benone, Petrea Dumitru Alexandru, Dinu Vasile Viorel.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *