Reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor au inspectat duminică „Hala de carne“ din Târgu Jiu. În urma neregulilor găsite au decis închiderea temporară a unității. De asemenea, au fost retrase de la comercializare cantități importante de produse din carne.

Abateri constatate: camere frigorifice neigienizate, cu urme de rugină, mucegai, cu instalație improvizată din care curgea apa; spații de lucru cu mese de lucru și utilaje neigienizate cu urme de sânge și resturi de carne; scurgeri cu grilaj blocat de resturi de carne; carne fără elemente de informare caracterizare; carne cu modificări organoleptice; preparate cu data durabilității minimale depașită(expirate); carne păstrată la temperatura de 7-8 grade față de 0-4 grade temperatura impusă de producător; vitrine frigorifice neigienizate cu resturi alimentare, praf, rugină acumulate în timp, cu improvizații la instalațiile electrice, cu sticlă lipită cu scotch; lipsă valori nutriționale pe eticheta preparatelor din carne.
Sancțiuni aplicate: 4 amenzi contravenționale în cuantum total de 20.000 lei și 1 avertisment.
Au fost dispuse următoarele măsuri complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor neconforme (circa 470 kg)“,

se arată într-un comunicat al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *