Așa cum era de așteptat, finanțatorul formației Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, vrea să rezolva posturile deficitare înainte de încheierea stagiului de pregătire din Antalya și la ora jocului cu Farul să intre în teren cel mai bun unsprezece. Dacă săptămâna trecută a bătut palma cu finlandezul Pyry Soiri, acum conducătorul Științei s-a hotărât și asupra fundașului central.

Astfel, noua achiziție a alb-albaștrilor este Denil Maldonado, un fotbalist de 25 de ani și 1.83 metri din Honduras. Acesta este așteptat în cantonamentul oltenilor pe care-l susțin în Antalya. Maldonado a venit liber de contract, după ce s-a despărțit de Los Angeles FC.

Are o cotă de piață de 600.000 de euro

Denil Maldonado a început fotbalul la FC Motagua, apoi s-a transferat la Pachuca (Mexic), ulterior ajungând la CD Everton (Chile) și Los Angeles FC (SUA). În MLS a jucat un an, dar n-a reușit să se adapteze.

Denil Maldonado este al doilea căpitan al Hondurasului! A jucat pentru echipa națională de 29 de ori, reușind și un gol.

Denil Maldonado va fi al patrulea jucător din Honduras care ajunge în fotbalul românesc, după Carlo Costly, Edgar Alvarez și Randy Diamond.

5 internaționali în defensiva Științei

În acest moment, linia de apărare a Universității Craiova are cinci jucători de națională. Aceștia sunt: Pyry Soiri (Finlanda), Gjoko Zajkov (Macedoia), Denil Maldonado (Honduras), Nicușor Bancu (România) și Basilio Ndong (Guineea Ecuatorială).

Finanțatorul Universității Craiova pregătește alte două transferuri în perioada următoare

Mihai Rotaru mai caută un mijlocaș la închidere și un atacant, pentru a spori concurența. Surse din cadrul clubului oltean susțin că Universitatea Craiova este foarte aproape de o înțelegere cu Jalen Blesa. Acesta este un vârf de 22 de ani cu dublă naţionalitate, spaniolă şi americană, şi evoluează la FC Prishtina, în prima ligă din Kosovo, pentru care a înscris 10 goluri. Este în ultimele 6 luni de contract, deci ar avea cale liberă spre Bănie dacă Mihai Rotaru se hotărăște asupra sa.

Cota de piață a lui Jalen Blesa este de 250.000 de euro.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *