Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că poştaşii vor aduce, începând de astăzi, pensiile majorate cu 13,8%. Cei care încasează pensia pe card vor primi banii pe 11-12 ianuarie.

Pensiile cresc din această lună. De astăzi, poştaşii vă aduc pensiile majorate cu 13,8%. Cei care încasaţi pensia pe card veţi primi banii pe 11-12 ianuarie. Este prima majorare a pensiilor din acest an. În urma recalculării, din septembrie se va face dreptate pentru milioane de pensionari!“

a scris ministrul Muncii pe Facebook.

Cheltuiala cu pensiile după 1 ianuarie 2024 va fi de 125.9 miliarde lei, anual. O să crească cu 10 miliarde lei din septembrie, după cum preciza recent oficialul de la Muncă.

În momentul de faţă avem o cheltuială cu pensiile de 110 miliarde lei, anual. După 1 ianuarie 2024 vom avea o cheltuială de 125.9 miliarde lei. După aceea va fi de 135,9 miliarde lei, ceea ce înseamnă o creştere suplimentară în septembrie de 10 miliarde lei, adică 2,5 miliarde lei pe lună. Este important ca românii să ştie că banii pentru creşterea pensiilor din 2024 sunt prevăzuţi în buget“,

a declarat, pe 19 decembrie, în Comisiile parlamentare de buget-finanţe, Simona Bucura-Oprescu.

Potrivit acesteia, în 2024, bugetul prevede banii pentru majorarea pensiilor cu 13,8% din ianuarie, respectiv pentru recalcularea acestora şi punerea în plată începând cu 1 septembrie. 

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *