Tenismena Emma Răducanu a obţinut intrarea directă pe tabloul principal la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului. Sportiva britanică, cu origini româneşti, a beneficiat de o serie de retrageri în ultimele zile.

Campioană la US Open în 2021, Emma urma să treacă prin calificări pentru a accede pe tabloul principal de la Australian Open. Asta din cauza faptului că nu avea un clasament protejat. Cu toate acestea, responsabilii turneului de la Antipozi au anunţat astăzi, într-o postare pe reţeaua X, că Emma Răducanu (21 de ani) o va înlocui pe americanca Lauren Davis pe tabloul principal de simplu. Reprezentanta Statelor Unite s-a retras ca urmare a unei accidentări la umăr.

Lista cu retrageri este mare

Lauren Davis se alătură astfel finalistei de la Roland Garros, Karolina Muchova din Ceha, româncei Irina-Camelia Begu şi americancei Caty McNally pe lista jucătoarelor care şi-au anunţat retragerea de la Australian Open 2024. Cehoaica Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, s-a retras de asemenea de la turneul de Grand Slam din Australia. Ea a anunţat că este însărcinată cu primul ei copil.

Irina Begu se confruntă de mai multe luni cu o accidentare la cot, informează Agerpres. La sfârşitul lunii trecute, românca a postat următorul mesaj pe reţelele de socializare: „Australia, îmi va fi dor de tine. Ne vedem în 2025“.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *