Patronul complexului turistic Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a fost reţinut, astăzi, în dosarul penal deschis în urma incendiului devastator soldat cu opt morţi, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, anchetatorii au dispus, astăzi, efectuarea urmăririi penale faţă de o persoană juridică şi faţă de trei persoane fizice. Acestea erau administratori statutari sau în fapt ai societăţii comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

Între cei reţinuţi se află şi Cornel Dinicu

Surse judiciare au precizat că printre cele trei persoane cercetate sub acest aspect se află şi Cornel Dinicu.

Azi, 02.01.2024, faţă de cele trei persoane fizice având calitatea de administratori (un administrator statutar şi doi administratori în fapt) s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore“,

se menţionează în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

La audieri au fost duşi actualul şi fostul primar de la Gura Vadului, dar şi o funcţionară de la Urbanism. Anchetatorii au informat că au extins urmărirea penală in rem cu privire la fapte de fals şi abuz în serviciu.

Şapte trupuri carbonizate au fost găsite în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor. Victimele au fost identificate pe baza probelor ADN.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *