Sursa foto: Agrointeligenta

Fostul şi actualul primar ai comunei Gura Vadului, dar şi un funcţionar al administraţiei locale sunt vizaţi de percheziţiile efectuate, astăzi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, în dosarul deschis în urma incendiului de la complexul turistic Ferma Dacilor. Informația a fost livrată de Agerpres, care citează surse judiciare. Audierile au loc la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

La audieri au fost aduse toate cele şase persoane pe numele cărora au fost emis mandate de aducere, între care şi Cornel Dinicu. Acesta este cunoscut drept patronul Fermei Dacilor. Au fost chestionați şi administratorii complexului.

Anchetatorii au extins urmărirea penală in rem cu privire la fapte de fals şi abuz în serviciu.

La data de 31 decembrie 2023, în dosarul privind incendiul care a avut loc la data de 26 decembrie 2023 la Complexul turistic ‘Ferma Dacilor’ din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea a trei infracţiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal), trei infracţiuni de uz de fals (art. 323 teza I Cod penal), trei infracţiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal) şi trei infracţiuni de abuz în serviciu (art. 297 alin. 1 Cod penal), toate vizând aspecte privind situaţia juridică a imobilului în care a avut loc incendiul“,

a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Percheziții amănunțite și la casele celor vizați

Au fost efectuate opt percheziţii domiciliare la adresele unde locuiesc efectiv sau îşi au domiciliul şapte persoane fizice. În urma acestor activităţi procedurale au ridicate mai multe înscrisuri, documente şi medii de stocare a datelor informatice. Acestea vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale.

În vederea continuării cercetărilor, au fost emise şi puse în executare un număr de 6 mandate de aducere, privind persoane ce au calitatea de administratori statutari sau în fapt ai societăţii comerciale, ori care îndeplinesc sau au îndeplinit funcţii publice în cadrul autorităţii publice cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului“,

spun anchetatorii.

Şapte trupuri carbonizate au fost găsite în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor,. Victimele au fost identificate pe baza probelor ADN.

Se aşteaptă ca expertiza genetică să confirme dacă fragmentele osoase găsite joi seară aparţin ultimei victime date dispărute.

Anterior, anchetatorii au anunţat că în cauză sunt efectuate cercetări in rem (pe faptă – n.r.) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi, respectiv, ucidere din culpă.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *