Procurorii DIICOT au reţinut trei persoane! Asta după ce doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce deţineau, în autoturismul cu care se deplasau, 155 grame droguri de mare risc (substanţă cristalină 4-CMC şi 3-CMC). Această cantitate era destinată comercializării și a fost achiziţionată de la cel de-al treilea inculpat. Tranzacția lor era de 10.000 lei.

Din actele de urmărire penală efectuate a reieşit că pe parcursul lunii decembrie 2023, doi inculpaţi, cu sprijinul celui de-al treilea, au deţinut şi comercializat diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc. Este vorba despre canabis, 3-CMC şi 4-CMC, cunoscute sub denumirea generică de ‘cristal’. Acestea ajungeau la consumatori din judeţele Iaşi şi Galaţi“,

se arată într-un comunicat al DIICOT.

Au existat patru mandate de percheziție

Vineri, procurorii DIICOT Iaşi împreună cu poliţiştii BCCO Iaşi – Serviciul Antidrog au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Iaşi şi Galaţi. Au vizat săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată, complicitate la trafic de droguri de risc şi de mare risc şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

Inculpatul care conducea autoturismul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii prezenţei unor substanţe psihoactive. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe cântare de precizie, grindere, cantităţile de aproximativ 80 grame canabis şi 10 grame cristal (4-CMC), precum şi alte mijloace de probă“,

se mai arată în comunicat.

Procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea celor trei inculpaţi. Ulterior a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a acestora.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi – Serviciul Antidrog. Acţiunile au fost efectuate împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Galaţi şi Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Iaşi şi Galaţi. Au beneficiat și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Iaşi şi Galaţi.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *