Un caz mai puțin întâlnit s-a petrecut de curând la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Mai exact, la Secția Psihiatrie. La jumătatea lunii noiembrie, la secția de „glumeți“ a avut loc o bătaie, dar nu între pacienți, cum ai fi tentat să crezi. Altercația i-a avut protagoniști pe unul dintre asistenții medicali și un agent de pază, totul petrecându-se în incinta Secției Psihiatrie. Grozăvia nu a rămas fără consecințe. Comisia de Disciplină din Spitalul Județean a propus sancționarea cu 10% din salariu pentru trei luni, în ceea ce îl privește pe asistentul medical.

Interesant este că martorii fie nu-și amintesc, fie nu știu când s-a petrecut „meciul“

Comisia de cercetare disciplinară care a analizat incidentul ce a avut loc în data de 15 noiembrie 2023 în Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a finalizat raportul și l-a înaintat astăzi managerului unității medicale. Analizând întregul material probator, comisia de cercetare disciplinară a constatat că declarațiile formulate de personalul aflat la serviciu în tura I în ziua de 15 noiembrie 2023 sunt contradictorii în ceea ce privește ora la care a avut loc incidentul. Astfel, angajații unității medicale susțin că incidentul s-a petrecut în jurul orei 14:00, iar cei doi agenți de pază indică intervalul 11:00 – 12:00. Cele două asistente medicale care lucrau în acea zi au declarat că asistentul medical nu l-a lovit pe agentul de pază și că agentul de pază i-a adresat cuvinte jignitoare asistentului. Cele două îngrijitoare de curățenie au susținut că nu au văzut ce s-a întâmplat între cei doi. Singurul care susține afirmația agentului de pază este colegul său, care a mai spus că între cei doi a existat și un schimb acid de replici. Agentul de pază nu a adus nici la cunoștința medicului șef și nici a reprezentanților firmei la care este angajat faptul că a fost lovit de  asistentul medical. În procesul verbal de predare a serviciului, agentul de pază a consemnat că nu au existat probleme“,

se precizează în comunicatul Spitalului Județean.

Cei doi au prezentat certificate medico legale

Ținând cont de faptul că atât agentul de pază, cât și asistentul medical au prezentat certificate medico-legale în care este consemnat faptul că leziunile constatate la fiecare pot data din 15 noiembrie 2023, comisia de cercetare disciplinară a concluzionat că între cei doi a existat o altercație. Această părere este formată și pe baza consemnărilor din fișa UPU a agentului de pază. Nu s-a putut stabili de la cine a pornit conflictul între cei doi, deoarece nu mai există înregistrările video din data de 15 noiembrie 2023.
Astfel, comisia a considerat că asistentul medical a săvârșit o abatere disciplinară și a apreciat că poate fi aplicată sancțiunea disciplinară prevăzută de art 248, alin 1, lit. c din Codul Muncii, respectiv reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%.
În baza raportului comisiei de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a decis sancționarea asistentului medical cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni de zile“
,

conform Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *