Nemulţumit de randamentul fundaşilor dreapta, Ştefan Vlădoiu, Florin Borţa şi chiar şi „improvizatul“ Mihai Căpăţînă, finanţatorul Universităţii Craiova, Mihai Rotaru a trecut la schimbări. Primul venit în Bănie este Pyry Soiri, un jucător finlandez, de naţională. Are 29 de ani şi a ajuns astăzi în Bănie, urmând să parafeze înţelegerea cu gruparea olteană după ce va efectua vizita medicală.

Are 4 trofee în palmares

Pyry Soiri are 43 de partide jucate pentru Finlanda, pentru care a înscris 7 goluri. În ultimele două sezoane a evoluat pentru HJK Helsinki. El a devenit liber de contract în această iarnă. În trecut a mai evoluat pentru Mypa, Japs, Kotka (Finlanda), VPS, Soligorsk (Belarus), Admira Wacker (Austria), Esbjerg (Danemarca).

Pyry Soiri este obişnuit să lupte şi să câştige trofee, având patru trofee în palmares. A cucerit Cupa Belarusului (2018/2019), cu Shakhter Solgorsk, o Cupă (2023) şi două campionate în Finlanda (2022, 2023), cu HJK Helsinki.

Pyry Soiri are o cotă de piaţă este de 400.000 de euro!

Surse din cadrul clubului oltean susţin că Mihai Rotaru se află în negocieri avansate şi cu un fundaş central, dar i cu un mijlocaş la închidere. Aceştia ar fi tot străini. Cum nici randamentul atacanţilor nu a fost satisfăcător, Mihai Rotaru ar fi dispus să coopteze şi un vârf de gura porţii, dar doar dacă îi cade ceva bun în mână. Finanţatorul Craiovei este convins că în partea a doua a campionatului, cu o pregătire excelentă în iarnă, vom vedea un reviriment al lui Elvir Koljic, Jovan Markovic şi Andrei Ivan.

Borţa şi Işfan, primii plecaţi

Frământări mari sunt şi la capitolul plecări, la Universitatea Craiova. Unul dintre jucătorii de care se va despărţi Ştiinţa în această iarnă va fi fundaşul dreapta Florin Borţa, căruia îi expiră şi contractul. O altă ţintă a oltenilor o reprezintă Alexandru Işfan, care nu s-a ridicat deloc la nivelul aşteptărilor. În cazul lui se ia în calcule şi împrumutul la o echipă la care să joace.

Suporterii olteni ar putea avea parte şi de alte surprize, dar plecările vor fi influenţate strict de cooptări.

Se doreşte ca la reunirea lotului, programată pe 4 ianuarie, lotul să fie conturat într-o mare măsură. Universitatea Craiova va pregăti partea a doua a sezonului în Antalya.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *