Sursa foto: Agrointeligenta

Şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a fost schimbat din funcţie! S-a întâmplat astăzi, ca urmare a incendiului cu urmări tragice de la pensiunea „Ferma Dacilor“ din satul prahovean Tohani. Anunțul a fost făcut de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Astăzi, 27 decembrie 2023, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în prezenţa inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Prahova (ISU PH) şi a şefului Inspecţiei de Prevenire a ISU PH, a fost efectuată o analiză cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfăşurat-o în anul 2019 la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26.12.2023“,

se arată în comunicatul DSU.

Concluziile analizei i-au fost prezentate secretarului de stat în MAI, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Cu această ocazie au fost dispuse următoarele măsuri:

-schimbarea din funcţie a şefului Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU PH;
-trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU PH, dar şi aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul DSU;
-sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate şi din discuţiile avute la nivelul IGSU şi care pot fi circumscrise sferei penale.

Reamintim că 8 persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului care a mistuit pensiunea „Ferma Dacilor“.

Printre tinerii care au murit se află o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, dar şi unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii. 

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *