Tenismena spaniolă Sara Sorribes a câştigat, sâmbătă, turneul WTA 250 din Cleveland din postura de lucky loser. Iberica a învins-o în finala competiției din SUA dotate cu premii totale de 271.363 dolari, scor 3-6, 6-4, 6-4, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, cap de serie numărul 4.

Sara Sorribes fusese eliminată în ultimul tur al calificărilor, dar a intrat pe tabloul principal cu statutul de lucky loser. În istoria WTA există doar şase lucky losers care au reuşit să meargă până la capăt, notează AFP, citată de Agerpres. Curios, jucătoarea spaniolă este a treia ce reuşeşte să meargă până la capăt în această vară, după Maria Timofeeva, la Budapesta, şi Nao Hibino, la Praga.

Sara Sorribes este locul 95 mondial, în timp ce Ekaterina Alexandrova se află pe poziţia a 22-a. Jucătoarea spaniolă (27 de ani) a mai fost semifinalistă la acest turneu în urmă cu doi ani. Ea mai câştigase un singur titlu în cariera sa, la Guadalajara în 2021.

Alexandrova (28 de ani) este laureată în acest an la ‘s-Hertogenbosch (Olanda).

Cleveland a fost ultimul turneu înainte de US Open, competiţia de Mare Şlem care începe luni.

La US Open, Sorribes o va înfrunta în primul tur pe ucraineanca Anhelina Kalinina. Alexandrova, care va fi acolo cap de serie numărul 22, o va întâlni pe canadianca Leylah Fernandez, finalistă în 2021.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *