Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a anunţat că jucătorul francez Alexis Musialek a fost suspendat pe viaţă! Asta după 39 de încălcări ale Programului anticorupţie în tenis (TACP), informează Agerpres.

Musialek, care a reuşit cea mai bună clasare în ierarhia ATP la simplu în 2015 (locul 255), a negat toate acuzaţiile aduse împotriva sa. Un judecător anticorupţie l-a găsit vinovat de implicarea în trucarea a nouă meciuri între 2016 şi 2018! În plus, jucătorul a refuzat să coopereze cu ancheta ITIA prin ascunderea de probe.

Jucătorul de 35 de ani a fost găsit vinovat, printre altele, de a fi manipulat rezultatele mai multor meciuri.

A primit bani sau alte beneficii! A mijlocit şi posibilitatea ca alţi jucători să nu evolueze la cel mai bun nivel al lor.

Acesta caz este ultimul dintr-o serie de anchete demarate de ITIA împreună cu autorităţile belgiene împotriva mai multor jucători de tenis implicaţi în trucarea de meciuri. Liderul acestei reţele a fost condamnat la cinci ani de închisoare, precizează agenţia.

Musialek nu va mai putea să joace tenis, să antreneze sau să asiste la orice eveniment de tenis autorizat sau organizat de asociaţiile acestui sport. De asemenea, a fost amendat cu 50.000 de dolari, pedeapsa fiind efectivă din data de 5 august.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *