Dinamo Bucureşti a revenit pe prima scenă a ţării şi sâmbătă seară a susţinut primul derbi al Capitalei. „Câinii“ au cedat cu 2-1, într-un meci în care şi-au arătat limitele din acest moment. Iată ce au declarat la finalul jocului de pe „Arcul de Triumf“:

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo:

„Mă încearcă un sentiment de tristețe. Cred că trebuie să vedem lucrurile obiectiv. Este o diferență mare între noi și ei. Am crezut că prin entuziasm putem să demontăm acest decalaj. Ne-a învins o echipă mai bună decât noi. Trebuie să fim realiști, suntem departe. Trebuie să ne rezolvăm problemele, că nu ne așteaptă nimeni. Acel gol (n.r. al lui Dinamo) a venit când FCSB a luat piciorul de pe accelerație. Am zis că întâlnim cea mai bună echipă din campionat. Au fost două execuții foarte bune ale unor jucători buni. Nu m-am temut.

E nevoie de timp să recontruim o echipă. Eu m-am uitat la progresul pe care îl face echipa. Azi mă așteptam la mai mult. În prima repriză am fost timizi. Parcurgem aceleași etape pe care le-am parcurs anul trecut. Avem o echipă care s-a calificat în play-off. Sunt aceiași jucători. Trebuie să vedem nivelul la care suntem acum. E un proces de adaptare. Nu fac remarci individuale. Mereu păstrez energia echipei intactă“.

Ricardo Grigore, fundaş Dinamo:

„Când primeşti două goluri aşa de repede e normal că încerci să rămâi calm, pentru că altfel rişti să primeşti şi golul 3, şi golul 4 şi tot aşa. Am mai păţit asta pe pielea noastră. Ştim destul de bine ce înseamnă să intri în debandadă. Dar e frustrant să primeşti aşa uşor goluri. Sigur, a fost dominarea lor în prima repriză, dar la primul gol a fost un şut din afara careului, nu a fost ceva să ne surprindă. E frustrant. Însă e clar că ei au calitate individuală. La noi jucătorii noi încă nu s-au acomodat cu echipa. I-am prins într-o zi bună pe cei de la FCSB, am suferit în prima repriză. Alta însă era soarta meciului dacă intram mai bine în prima repriză“.

Neluț Roșu, mijlocaş Dinamo:

„FCSB merita să joace în Ghencea, nu înțeleg de ce nu s-a jucat acolo. S-a sperat până în ultima clipă, dar din păcate nu s-a putut, nu înțeleg de ce. Suporterii au fost alături de noi ca pe toată durata sezonului trecut, ne pare rău că n-am putut să scoatem un rezultat pozitiv.

Cred că trebuia să intrăm cu mai mult curaj, să nu ne fie frică de nimic. I-am respectat prea mult în prima repriză. Apoi am văzut că nu se poate întâmpla nimic și am presat. Cred că și experiența Ligii 1 își spune puțin cuvântul. Ar fi trebuit să jucăm cu pedala la maximum încă din minutul unu”.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *