Rapid o întâlneşte, vineri, de la ora 21.30, pe Stadionul „Giuleşti“, pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Această partidă contează pentru prima etapă a Superligii, ediţia 2023-2024.

Antrenorul echipei FC Rapid, Cristiano Bergodi, a susținut, astăzi, conferinţa premergătoare debutului. A spus că i s-ar îndeplini cel mai mare vis dacă ar câştiga titlul de campion al României cu gruparea giuleşteană.

Începe un campionat foarte important pentru toată lumea. Iar dorinţa noastră este aceea de a face ceva important. Rapid e un brand şi am ambiţia ca antrenor de a face ceva foarte, foarte important aici. Ar fi cel mai mare vis să câştig titlul de campion cu Rapid. Cred însă că mai devreme sau mai târziu merit şi eu un titlu. Am fost aproape cu Universitatea Craiova, iar acea înfrângere cu CFR Cluj în meciul decisiv mi-a rămas în gât. Atunci nu s-a jucat cu suporteri, pentru că era altceva cu 30.000 de oameni în tribune pe ‘Ion Oblemenco’. Deci am fost aproape, dar sper să câştig titlul cu Rapid. Eu sunt mândru că sunt antrenorul care a câştigat ultimul trofeu cu Rapid, Supercupa în 2007“, a afirmat tehnicianul italian.

„Ar fi extraordinar să începem cu dreptul“

În meciul de vineri, cu Sepsi, noul antrenor a subliniat că este mai interesat de rezultat şi mai puţin de joc.

„Întâlnim fosta mea echipă, pe care o cunosc foarte bine. Adevărat este că şi foştii mei jucători ştiu tot despre mine, mă refer la cum pregătesc eu meciurile. Noi vom încerca însă să jucăm ceea ce trebuie. Cu Sepsi contează rezultatul mai mult decât jocul. Asta pentru că sunt doar 4 zile de când am venit la Rapid în locul unui antrenor care în cantonamentul din vară a pregătit altceva. Deci nu va fi uşor. Aşa că e foarte important să câştigăm cele trei puncte. Eu sunt însă încrezător şi pozitiv mereu. Ar fi extraordinar să începem cu dreptul acest campionat care se anunţă foarte dificil. În cele 4 zile de când am venit băieţii au dat totul, dar nu am făcut aproape nimic din ceea ce gândesc eu şi ce vreau eu la o echipă. Mă refer la stilul de joc şi tot ce trebuie. Însă băieţii au fost receptivi“, a menţionat Bergodi.

Cristi Săpunaru: „Sepsi e o echipă bună“

Căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru, a declarat că Sepsi este o formaţie valoroasă. Este convins însă că va fi un avantaj faptul că noul antrenor Cristiano Bergodi a condus gruparea covăsneană în sezonul precedent.

„E un meci important, fiind primul al sezonului şi sperăm să câştigăm cele trei puncte. Am văzut-o pe Sepsi în Supercupa României, dar ştiam din sezonul trecut că este o echipă bună. Domnul Bergodi a venit de la ei, îi cunoaşte foarte bine. A câştigat trofee cu ei, deci ne poate ajuta foarte mult acest lucru. Mai ales că jucăm acasă. E greu să câştige vreun adversar pe Giuleşti. Pentru mine e a treia oară când lucrez cu domnul Bergodi, prima oară la 19 ani. Pot să spun că m-a ajutat mult în carieră. E un antrenor valoros şi ne poate ajuta foarte mult în acest an. A câştigat în România 3-4 trofee şi nu e uşor ca antrenor străin să câştigi trofee aici“, a afirmat Săpunaru.

S-a abținut de la comentarii când a venit vorba de Șumi

„Începe un nou sezon şi ne dorim să terminăm în primele trei echipe ale campionatului. Suntem o familie şi trebuie să arătăm asta de la început la sfârşit. Şi când spun familie mă refer la fotbalişti, suporteri, conducere şi tot ce înseamnă Rapid Bucureşti. Cred că vor fi mai multe candidate la play-off decât anul trecut. Toate echipele s-au întărit“, a adăugat căpitanul formaţiei giuleştene.

Întrebat ce părere are despre faptul că liderii galeriei au încercat să îl impună antrenor pe Marius Şumudică, Săpunaru a răspuns: „Nu am să intru în aceste discuţii. Nu mă interesează pentru că sunt jucător şi trebuie să îmi fac treaba de jucător. Nu am alte responsabilităţi la club“.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *