Atacantul brazilian Neymar a fost condamnat de justiţia din ţara sa natală la plata unei amenzi de 3,3 milioane de dolari! Motivul este reprezentat de un lac construit artificial fără autorizaţie de mediu pe una dintre proprietăţile sale din statul Rio (Brazilia).

Consiliul municipal din Mangaratiba i-a aplicat patru amenzi vedetei echipei PSG! Pentru „încălcări ale legislaţiei privind mediul înconjurător în construcţia unui lac artificial pe domeniul jucătorului“. Asta se specifică într-un comunicat remis presei braziliene.

„Sancţiunile se ridică la peste 16 milioane de reali (3,3 milioane de dolari)“, se precizează în comunicatul autorităţilor locale, o sumă stabilită de Parchetul.

Mangaratiba este o zonă turistică situată la aproximativ 130 de kilometri de Rio de Janeiro, unde Neymar deţine un conac.

Printre „zecile de infracţiuni“ identificate, autorităţile au citat „executarea fără autorizaţie a lucrărilor supuse controlului de mediu“. Ar mai fi captarea şi deturnarea apei râului fără autorizaţie. Dar şi „săparea terenului şi îndepărtarea vegetaţiei fără autorizaţie“.

Pe 22 iunie, în urma plângerilor de pe reţelele de socializare, autorităţile au constatat mai multe încălcări ale legislaţiei de mediu la proprietatea de lux a starului brazilian. Acolo, muncitorii construiau un lac artificial şi o plajă.

Neymar are la dispoziţie 20 de zile pentru a face apel, informează Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *