Primul Papamobil românesc, cel cu care a circulat Papa Francisc în timpul vizitei efectuate în 2019 în ţara noastră, va fi prima maşină care va fi „parcată“ începând de sâmbătă, în curtea Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu. Acțiunea vine cu ocazia expoziţiei „Papa Francisc – pelerin în România“, a anunţat managerul muzeului, Alexandru Chituţă, luni, într-o conferinţă de presă.

Expoziţia dedicată Papei Francisc va fi organizată în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru care va începe vineri, 23 iunie, şi va dura până în 3 iulie.

„La Palatul Brukenthal în spate, la Cabinetul de Cartografie, vom avea o expoziţie extraordinară. Va fi intitulată ‘Papa Francisc – pelerin în România’. Expoziţia a fost organizată acum ceva vreme la Muzeul Naţional de Istorie a României împreună cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti. Pentru că suntem în Transilvania, expoziţia se îmbogăţeşte şi vom aduce şi piese de la Mitropolia Greco-Catolică din Blaj, pentru că Papa Francisc a fost la Blaj şi la Sibiu şi atunci. Expoziţia dedicată Papei Francisc va conţine obiecte care i-au aparţinut Papei Francisc, veşminte şi aşa mai departe, cu care a slujit, obiecte de cult sau piese care au avut un un rol în vizita Papei din România. Suntem în discuţii cu firma Dacia şi sperăm ca vineri să poposească la Sibiu şi Papamobilul realizat de Dacia şi îl vom expune în curtea palatului, pentru că Papamobilul Dacia a rămas în România şi atunci îl putem expune la Sibiu. (…) Este în premieră o maşină parcată în curtea muzeului“,

a explicat managerul Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Chituţă, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, Muzeul Naţional Brukenthal va prezenta publicului opt expoziţii în cadrul celei de a 30-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *