Fotbalist scos din anonimat de Universitatea Craiova, Alex Băluță le-a întors spatele oltenilor după trei experiențe peste hotare, la Slavia Praga, Slovan Liberec și Akademia Puskas. Căpitan al Științei, el a ignorat ofertele finanțatorului Mihai Rotaru și a ales să semneze cu FCSB. Astăzi a fost prezentat de MM Stoica la clubului patronat de Gigi Becali și a încercat să se scuze atacând.

„Începe un nou capitol pentru mine. Sunt hotărât și pregătit să ajut FCSB pe toate fronturile. Știu că e o provocare foarte mare pentru mine, dar asta mă motivează foarte tare. Îmi doresc din tot sufletul să luăm titlul mult dorit și să ne calificăm în grupele Conference League.

Îmi place să vorbesc pe situații reale. S-au speculat multe lucruri în presă, care nu sunt adevărate. A fost o lipsă de respect față de mine, față de ce am făcut pentru Craiova. Amintirile și emoțiile nu pot să mi le ia nimeni. Asta a fost decizia mea, pentru familia mea. Pentru mine, familia e mai presus de orice. Asta e cel mai important în momentul ăsta.

Vreau să clarific lucrurile, nu au existat oferte egale. Nu a existat niciun echilibru între oferta de aici și cea de la Craiova, nici din punct de vedere financiar, nici din punct de vedere al efortului, mai ales ținând cont că am fost căpitanul Craiovei. 

Am simțit că sunt dorit mai mult aici, oamenii au fost serioși cu mine încă de la început, mi-au dat mult timp să mă gândesc foarte bine. Nu era o decizie ușoară pentru mine, dar n-au pus presiune pe mine și au depus toate eforturile pentru ca eu să aleg să vin aici.

„Este o diferență foarte mare între oferte“

Este o diferență foarte mare între oferte. Nu-mi place să vorbesc despre sume. Atitudinea n-a fost atât de serioasă precum mă așteptam (n.r. – la Universitatea Craiova), m-am simțit puțin subestimat ca fotbalist și persoană. S-au spus multe lucruri, dar n-am fost luat în serios de către cei de acolo. Au crezut că va fi ușor.

Respect suporterii Craiova, dar pentru mine e cel mai important acum să dau tot ce am mai bun la Steaua (n.r. – FCSB), să dovedesc că merit să joc și să dau cel mai bun randament. Da, nu m-am mai simțit dorit la Craiova. Am fost tot timpul într-o relație foarte bună cu patronul Craiovei. Și eu îmi doresc multe lucruri, dar până la fapte mai e mult“, a spus Alex Băluță, în cadrul unei conferințe de presă.

Realitatea este că Gigi Becali i-a oferit lui Alexandru Băluță un bonus de instalare în valoare de 100.000 de euro, pe lângă salariul lunar de 20.000 de euro, lucru oferit și de Mihai Rotaru. A semnat un contract pe trei sezoane cu FCSB.

Dacă la capitolul sosiri FCSB nu a excelat, la plecări are 8 jucători: Joonas Tamm, Deian Sorescu, Iulian Cristea, Billel Omrani, Boban Nikolov, Sorin Șerban, Ovidiu Perianu și Răzvan Oaidă.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *