Naţionala României o va întâlni luni, de la ora 21.45, pe „Swissporarena“ (Lucerna), pe Elveţia. Partida contează pentru etapa a 4-a din Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

În același timp se joacă și celelalte două partide din Grupa I: Israel – Andorra, Belarus – Kosovo.

Clasament: 1. Elveția 9 puncte (golaveraj 10-1), 2. România 7 (4-1), 3. Israel 4 (3-5), 4. Kosovo 3 (2-2), 5. Andorra 1 (2-5), 6. Belarus 0 (2-9).

Edward Iordănescu: „Elveţia e o forţă a Europei!“

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, a afirmat, astăzi, că Elveţia, adversara de luni din preliminariile EURO 2024, este una dintre forţele Europei. El a punctat că este o provocare mare pentru formaţia sa pentru a obţine puncte din această deplasare.

„Suntem pe un drum bun, pentru că sunt lucruri bune care se întâmplă în interiorul grupului. Îmi doresc ca în scurt timp multe dintre ele să iasă la suprafaţă. Chiar la ultimul joc aţi văzut o echipă de luptă. Elveţia nu cred că are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. O cunoaştem foarte bine. Atât individual, cât şi colectiv. Sunt jucători care joacă la un nivel foarte înalt, care performează. Este o echipă pe care am urmărit-o şi la turneul final, cu multă experienţă. E o prezenţă constantă la turneele finale. Este o forţă a Europei în momentul de faţă! Dar asta este pentru noi şi mai provocator. Pentru că trebuie să ne ridicăm şi mai mult nivelul. Trebuie să facem un efort şi mai mare mâine decât am făcut acum două zile. Nu există meciuri în drumul nostru pe care să nu le luăm în calcul. Aşadar am venit pentru puncte aici“,

a declarat Iordănescu, într-o conferință de presă.

„Trebuie să fim pragmatici și exacți“

Edward Iordănescu a menţionat că e mulţumit de parcursul echipei, care ar evolua la un nivel mai ridicat dacă ar exista şi laude în afara criticilor pe care le primeşte.

„Echipa a răspuns bine până acum. Sunt sigur că dacă nu ar exista doar critici, nivelul ar fi şi mai bun. Acceptăm şi criticile, sunt fireşti, chiar dacă nu sunt de acord cu unele dintre ele. Obiectivul meu este să mergem la EURO. Nu să comentez declaraţiile din spaţiul public. Eu am spus că obiectivul după această dublă este să rămânem pe loc calificabil şi să rămânem neînvinşi şi că orice punct este bine-venit. Până acum am luat unul, să vedem ce reuşim să producem mâine. Pentru asta trebuie să fim foarte pragmatici şi exacţi“.

„Fotbalul s-a schimbat“

Selecționerul României a făcut şi o comparaţie între meciul din Kosovo, încheiat 0-0, şi cel cu Elveţia, care va avea loc luni.

„Provocarea va fi diferită. În Kosovo am avut probleme cu terenul, dar şi un adversar care ne-a provocat foarte tare la multe dueluri, unele la limita regulamentului. Asta te consumă. Cred că va fi foarte important să propunem o siguranţă foarte bună defensivă, să stăm în rezultat. Aşteptările mele de la cei care intră pe teren sunt mari. Fotbalul s-a schimbat! De vreme ce acum poţi schimba cinci jucători, înseamnă că schimbi jumătate de echipă“,

a adăugat Iordănescu.

Referitor la declarația făcută de Xherdan Shaqiri, care a numit România o echipă mică, Edward Iordănescu a spus că naţionala sa se află pe drumul corect.

„Cu siguranţă că nu e o bucurie să fii etichetat în felul ăsta. Dar avem doar două opţiuni: să abandonăm sau să luptăm. Şi datoria noastră este să dăm totul pentru a ne ridica nivelul şi pentru a ne câştigă din nou respectul. Nu este uşor, dar este un proces îndelung. Suntem pe drumul corect şi asta e ceea ce contează“,

a mai spus Iordănescu.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *