Petru-Alexandru Luncanu (34 ani) a fost suspendat pe o perioadă de 5 ani pentru multiple încălcări ale Programului Anticorupţie din Tenis (TACP). Anunțul a fost făcut astăzi de către Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), informează Agerpres.

Cazul a fost judecat de ofiţerul independent de audieri anticorupţie Raj Parker. Acesta a menţinut cinci din cele cinci acuzaţii formulate de ITIA legate de trucarea de meciuri în perioada 2017-2021, precum şi lipsă de cooperare cu ancheta ITIA în 2022.

Parker a evidenţiat că Luncanu, a cărui cea mai bună clasare în ierarhia ATP de simplu a fost locul 304 în 2009, a încălcat TACP prin manipularea sau influenţarea mai multor aspecte la unele meciuri. El ar fi facilitat direct sau indirect pariuri pe aceste partide.

De asemenea, Luncanu şi-a retras acceptul de a-i fi analizat telefonul mobil cerut de anchetatorul ITIA.

Luncanu a respins toate acuzaţiile. El nu va avea voie să joace, să antreneze sau să asiste la orice eveniment din tenis organizat sau desfăşurat sub egida forurilor internaţionale din tenis până la data de 8 iunie 2028. Jucătorul a fost amendat şi cu suma de 40.000 de dolari.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *