Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi că prima parte a mandatului coaliţiei s-a caracterizat prin seriozitate, stabilitate, securitate, eficienţă şi eficacitate.

Cu ocazia ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a noului Guvern, desfăşurată la Palatul Cotroceni, preşedintele României i-a felicitat pe miniştri. Le-a urat mult succes în noul mandat.

„Subiectul cel mai discutat şi comentat din ultimele săptămâni a fost ceea ce s-a numit rotaţia premierilor. Iată că, în timp record, fără sincope, cu rezultate foarte bune, această procedură s-a încheiat. Nu este puţin lucru şi este prima dată în România că se întâmplă, într-o coaliţie, o astfel de mişcare. Este important pentru politica românească, pentru România şi pentru români. Acest fel de a face politică arată stabilitate, seriozitate. Dar şi că politicienii implicaţi sunt hotărâţi să îşi ia mandatele foarte în serios. S-a încheiat prima parte, sub conducerea guvernamentală a prim-ministrului Ciucă. A dovedit coaliţia că ştie să gestioneze treburile publice. Dacă ar fi să descriu prima parte a acestui mandat al coaliţiei în câteva cuvinte, cred că ele ar putea să fie: seriozitate, stabilitate, securitate, eficienţă şi eficacitate“, a precizat Iohannis.

„România a avut, cu toate crizele prin care a trecut, o creştere economică. Populaţia a fost ferită de efectele crizei energetice, inflaţia este sub control şi, în ansamblu, rezultatele sunt foarte bune“, a completat președintele României.

El l-a felicitat pe fostul premier Nicolae Ciucă, dar şi echipa cu care a lucrat acesta.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *