Antrenorul formației Manchester City, Pep Guardiola, a fost fericit după cucerirea trofeului Ligii Campionilor, în detrimentul italienilor de la Inter Milano. Acesta a făcut și o glumă la adresa lui Real Madrid. Clubul spaniol are cele mai multe trofee câștigate în materie de Liga Campionilor, 14.

Mă simt împlinit, mi-am făcut treaba. Nu mai avem nimic de câștigat. Acum Real Madrid să nu stea liniștită: sunt la 13 trofee distanță. A trecut atât de mult timp de la celelalte Champions League cucerite, încât nici nu îmi aduc aminte. Barcelona e Barcelona pentru mine, dar și aici mă simt foarte bine. Acum sunt calm, sunt satisfăcut. A fost o victorie grea. Ai nevoie și de mult noroc. Trebuie să-i felicităm pe cei de la Inter pentru meciul mare pe care l-au făcut. Această competiție este precum aruncarea unei monede. Ai nevoie de noroc, Inter putea să ne egaleze“,

a declarat Pep Guardiola.

Tehnicianul spaniol de 52 de ani a câștigat pentru a treia oară trofeul Ligii Campionilor. A mai reușit să-l ia de două ori pe banca Barcelonei (2009 și 2011).

Pep Guardiola a devenit abia al doilea antrenor, după Sir Alex Ferguson, care reușește să câștige în același sezon Premier League, Cupa Angliei și UEFA Champions League alături de o echipă din Anglia (Manchester United a reușit tripla în 1999).

Liga Campionilor, echipele cu cele mai multe trofee din istorie: 1. Real Madrid 14 (3 finale pierdute), 2. AC Milan 7 (4 finale pierdute), 3. Bayern Munchen 6 (5 finale pierdute), 4. Liverpool 6 (4 finale pierdute), 5. Barcelona 5 (3 finale pierdute), etc.

Simone Inzaghi: „Sunt mândru, suntem pe drumul corect“

Tehnicianul formației Inter Milano, Simone Inzaghi, regretă că elevii săi nu au reușit să marcheze golul care să le aducă prelungirile în finala Ligii Campionilor, pierdută cu 1-0 în fața celor de la Manchester City.

I-am complimentat pe jucători, au fost extraordinari. Am pierdut un trofeu pe care ni-l doream din toată inima, dar trebuie să fim mândri. Nu aș schimba acești jucători pentru nimeni și astăzi toată lumea a văzut de ce! Am cedat foarte puțin în fața unei echipe foarte puternice. Sunt multe regrete acum, dar trebuie să fim mândri. Toată lumea a văzut că Inter a jucat cu mare ambiție și cu mult curaj. Jucătorii sunt supărați acum, dar le-am amintit parcursul excelent pe care l-am avut. Am jucat 5 finale în 20 de luni și doar astăzi am pierdut“,

a spus antrenorul italian de 47 de ani.

În prima repriză nu am suferit mai deloc, dar cred că puteam să ne descurcăm mai bine în privința acțiunilor ofensive. În ultimele 20 de minute de joc ne-am creat multe ocazii de gol. La execuția lui Lukaku m-am întrebat cum de n-a intrat mingea în poartă! Cred că echipa merita mai mult, să fi ajuns în prelungiri. Doar acest eșec, dar parcursul nostru în Champions League a fost excepțional. Am jucat 57 de meciuri în acest sezon și sunt mândru de efortul jucătorilor. Sunt sigur că această echipă va crește, suntem pe drumul corect, ascendent“,

a spus Simone Inzaghi.

Inter Milano rămâne cu trei trofee în Cupa Campionilor Europeni / Liga Campionilor: 1963–1964, 1964–1965, 2009–2010.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *