Poliţiştii rutieri au reţinut, în ultimele 24 de ore, 108 de permise de conducere pentru consum de alcool. Alte şase au fost oprite pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

Echipajele de poliţie au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au reţinut 756 de permise de conducere (dintre care 108 pentru consum de alcool şi 6 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 281 de certificate de înmatriculare“,

se arată într-un comunicat transmis duminică de Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate, în ultimele 24 de ore, 760 de posibile infracţiuni. Aproximativ 24% dintre acestea au fost din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de sâmbătă, s-au dispus măsuri preventive pentru 33 de persoane.

Cifre impresionante de infracțiuni

Au fost prinşi în flagrant 156 de autori de infracţiuni care au săvârşit 160 de fapte penale. Totodată au fost depistate 20 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 10.306 contravenţii. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei.

Și IGPR are treabă

Şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a informat, duminică, despre continuarea, în săptămâna 5-11 iunie, a acţiunilor în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În săptămâna 5 – 11 iunie a.c., la nivel naţional, poliţiştii rutieri desfăşoară acţiuni, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere pe drumurile publice. Principalele obiective ale acţiunii sunt impunerea respectării regimului legal de viteză, combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi neacordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor şi combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi biciclişti“,

au transmis reprezentanţii IGPR.

Iată ce vizează:

Astfel, luni (5 iunie), vineri (9 iunie), sâmbătă (10 iunie) şi duminică (11 iunie), poliţiştii vor acţiona pentru combaterea încălcării normelor legale privind viteza de deplasare.

Marţi (6 iunie) şi joi (8 iunie) aceştia vor acţiona preponderent pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor săvârşite de către pietoni şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor.

De asemenea, şi miercuri (7 iunie) poliţiştii vor efectua acţiuni pentru combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi biciclişti.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *