FC Argeș s-a impus sâmbătă seară, la Mioveni, scor 4-2, în fața echipei Dinamo București, aceasta fiind partida retur a barajului de promovare / menținere în Superligă. Cum în tur „câinii“ s-au impus cu 6-1 pe Arena Națională, Dinamo revine pe prima scenă a țării.

Piteștenii au deschis scorul rapid, prin Tofan, cu un șut din afara careului mare (’13, 1-0).

Dinamoviștii nici n-au pus bine mingea la centru, că au mai scos-o o dată din plasă, după o combinație între Garita și Jakolis, finalizată de croat cu un șut la colțul din dreapta al porții (’15, 2-0).

„Câinii“ au replicat prin Lamine Ghezali (’40, 2-1). Francezul a purtat o acțiune pe stânga, a driblat doi piteșteni și a șutat imparabil de la 10 metri.

La reluare, piteștenii au refăcut diferența de două goluri prin Garita. Acesta a reluat cu capul, de la 5 metri o centrare venită din corner, de pe stânga (’47, 3-1).

Calcan le-a tăiat elanul piteștenilor

Mai mult, Garita a înscris din nou, cu capul, de la 6 metri, după o centrare venită dintr-un corner executat de pe dreapta (’51, 4-1).

La doar patru minute de la gol, Andreas Calcan a făcut un fault inutil, la mijlocul terenului, și a primit cel de-al doilea cartonaș galben. Eliminarea sa a anulat toate eforturile făcute de FC Argeș de a marca golurile de care avea nevoie ca să rămână în Superligă.

Bucureștenii au marcat și ei cu o lovitură de cap, prin Pop, care a primit o centrare excelentă de la Iulian Roșu (’60, 4-2).

FC Argeș:

Straton – Tofan (’76, Celestine), Turda, Zebic, Vianna (’46, Mimito) – Calcan, Bassong, Dobrosavlevici, Y. Pîrvu (’67, Moisie) – Jakolis, Garita. Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă.

Dinamo:

Dujmovic – Giafer, Larrucea, Bena (’90+1, A. Șerban) – Moura, Iglesias, N. Roșu, Amzar – I. Roșu (’90+1, A. Florescu), A. Pop (’74, Bani), Ghezali (’85, Țîră). Antrenor: Ovidiu Burcă.

Cartonașe galbene: Calcan ’25, ’55, Vintilă ’72, Turda ’73, Straton ’80 / Giafer ’45+3, Bena ’61, Ghezali ’81, Țîră ’87.
Cartonaș roșu: Calcan ’55.

Au arbitrat: Sebastian Colțescu – Ionuț Bobe, Raul Ghiciulescu; Cătălin Buși.
VAR: Viorel Flueran, Adrian Popescu.
Observator arbitri: Marian Dorobanțu.
Delegat de joc: Aurel Ionescu.

Celălalt meci retur al barajului de promovare, UTA Arad – Gloria Buzău, se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Francisc Neuman“. În primul joc scorul a fost egal, 0-0.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *