Ioan Ovidiu Sabău a anunțat, astăzi, că se retrage din funcția de antrenor principal al Universității Cluj. „Moțul“ ar putea continua colaborarea cu „șepcile roșii“, dar ca antrenor al echipei secunde.

Tehnicianul și directorul sportiv Gabriel Giurgiu au susținut, astăzi, o conferință de presă în care au comentat pe tema deciziei luate.

A fost un an în care am decis să preiau această echipă, o perioadă destul de grea. Am avut mare încredere că voi reuși împreună cu staff-ul meu, dar și cu cei de lângă mine din conducere. Mi-au asigurat condiții și stabilitate financiară și cu jucătorii minunați pe care i-am avut la dispoziție, pentru care am un respect și o apreciere deosebită, pentru că s-au comportat exemplar. Zic că prin tot ceea ce am făcut am câștigat încrederea, aprecierea și respectul suporterilor, a celor care au investit în noi, care au fost alături și ne-au susținut. Eu zic că am avut un parcurs foarte bun și mai ales jocul nostru ofensiv a făcut să fim o echipă cu identitate, să câștigăm chiar și simpatia multor oameni din fotbalul românesc.

Aș fi dorit îndeplinirea obiectivului mai rapid, la meciul de acasă cu Voluntari, la care știți cum au decurs lucrurile. Am pierdut și atunci am intrat într-o stare de criză, de neîncredere, de multe necunoscute, de multe întrebări. Ca de fiecare dată, după un eșec, am reușit să ne refacem complet. Am făcut un meci bunicel la Botoșani unde am obținut și un rezultat bun și apoi am reușit să ne salvăm la jocul de acasă cu Chindia. Am reușit să câștigăm și la Sibiu!

Să nu uităm că în campionatul regular am reușit să terminăm pe locul 9, o poziție bună, având în vedere că am preluat echipa de pe locul 14. Parcursul bun a continuat și în play-out.
A venit și finala de Cupa României, o finală jucată bine, cu momente foarte bune de joc, chiar dacă începutul a fost ezitant. După primele ocazii ale lor am revenit și am avut o evoluție bună și datorită publicului extraordinar care a fost la meci. Ne-au încurajat și ne-au împins de la spate. A fost o finală pierdută, însă zic eu că putea fi câștigată pe parcursul celor 90 de minute, poate chiar și în prelungiri. O experiență care ne-a maturizat zic eu“,

a comentat „Moțul“.

Nu renunț la cariera de antrenor                        

Ioan Ovidiu Sabău a precizat că decizia de a se retrage din funcția de antrenor al Universității Cluj vine pe fondul oboselii, dar și a încărcăturii emoționale pe care această poziție o aduce:

Atunci când am preluat echipa am spus că antrenorii care vin, cu tot respectul pentru ei, își iau bagajele și pleacă. Am spus că în cazul în care nu funcționează lucrurile, plec. Însă, fiind crescut și format aici am o altă responsabilitate. A fost o încărcătură enormă, mai ales în ultima parte și foarte greu să te mai odihnești, să dormi. Am luat o decizie. Consider că este cel mai bine pentru mine, pentru sănătatea mea să întrerup colaborarea la nivel de antrenor principal cu U Cluj.

Nu renunț la cariera de antrenor. În momentul de față prioritatea mea rămâne însă U Cluj. Ce nu aș vrea să speculeze este că nu s-a pus niciun moment problema că am cerut un buget mai mare, că am vrut să ridic nivelul, că vrem să atacăm play-off-ul, dar clubul nu a putut să îmi asigure așa ceva. Am spus sincer exact ceea ce simt și de ce am nevoie, dar și ce ar fi bine pentru mine și club“.

Laszlo Balint, posibil înlocuitor al „Moțului“

Directorul tehnica al formației U Cluj, Gabi Giurgiu, a vorbit despre alegerea noului antrenor. Comentat și despre conturarea lotului pentru noul sezon:

Avem mai mulți antrenori pe listă. Vom vedea în continuare ce decizie vom lua. Cu siguranță vor fi și schimbări de lot. Sunt șanse mari ca jucătorii cu experiență să rămână la U. O parte din ei sunt sub contract și vor rămâne alături de noi“.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *