Leonardo Bonucci, căpitanul naţionalei Italiei, a anunţat că îşi va atârna ghetele în cui la finele sezonului viitor, când va expira contractul său cu Juventus Torino, transmite DPA, citată de Agerpres.

Fotbalistul de 36 ani a făcut anunţul pe canalul YouTube al clubului: „Când mă voi retrage anul viitor, va fi un sfârşit al unei ere defensive, un mod de a apăra stilul italian“.

Cu 120 de selecţii, Bonucci a făcut parte din „Squadra Azzurra“ care a câştigat EURO 2020. Are în palmares nouă titluri de campion al Italiei, opt cu Juventus şi unul cu AC Milan, la care a jucat în sezonul 2017/2018.

Săptămâna trecută, Bonucci a disputat al 500-lea său meci în tricoul „Bătrânei Doamne“, contra echipei Sevilla FC în Europa League.

Bonucci, recunoscut ca unul dintre cei mai buni fundaşi din lume, a făcut parte din celebra linie defensivă a lui Juve, alături de Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini şi Gianluigi Buffon, cu care bianconeri au câştigat opt titluri între 2012 şi 2020.

„A fost o sursă de mândrie să fiu aici alături de cei mari. Sper să avem mulţi fundaşi în viitor, aşa cum i-am avut pe Franco Baresi, Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro, care să ne vadă pe noi ca idoli. Ar însemna că am realizat multe şi am dat mult fotbalului“, a adăugat Bonucci.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *