Alertă maximă în rândul clericilor şi al poliţiştilor din Capitală, după ce un hoț a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Capela Cotroceni.

Un tânăr ar fi dat mai multe spargeri în biserici din București şi a golit „cutiile milei”. El nu s-a limitat doar la bani, ci şi-a însuşit și bunuri de valoare. El a furat de la Capela Sfânta Elisabeta – Cotroceni moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, precum și obiecte din aur. Furtul s-a petrecut în 30 aprilie!

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii au făcut joi două percheziții, în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal pentru infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii spun că este vizat un bărbat de 25 de ani.

Pe parcursul acestui an, un bărbat de 25 de ani ar fi cel care a pătruns în bisericile din București şi ar fi furat diferite bunuri din patrimoniul cultural național. În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe bunuri. Printre acestea, obiecte de cult religios. În tot acest timp bărbatul a fost depistat şi urmează să fie dus la sediul Poliției Capitalei.

Cercetările au fost preluate de Serviciul Investigații Criminale pentru că sunt bunuri ce ar face parte din patrimoniul cultural național.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *