Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, a anunţat că echipa României a reuşit, pentru a doua oară consecutiv, să obţină titlul de campioană europeană. Delegaţia noastră, condusă de selecţionerul craiovean Costel Torcea a totalizat 641 de puncte la Campionatele Europene de Culturism şi Fitness 2023, desfăşurate weekend-ul trecut la Santa Susanna (Spania).

România este pentru a doua oară consecutiv pe primul loc în clasamentul naţiunilor! Cu un total de 641 puncte, sportivii români cuceresc titlul şi în 2023. Cel mai intonat imn la Campionatul European 2023 a fost cel al României. Dintre cei 1.200 de sportivi, ai celor 44 de naţiuni participante, ai noştri au fost cei mai buni! A fost o competiţie acerbă şi extraordinar de dificilă, care s-a desfăşurat într-o sală arhiplină. Cu toate acestea ne-am apărat titlul cu succes. Felicitări tuturor ţărilor participate! Iar vouă, celor de acasă, vă mulţumim pentru susţinere şi pentru miile de comentarii de încurajare! Titlul de campioni europeni este şi al vostru”,

a arătat Gabriel Toncean, pe site-ul federaţiei de specialitate.

Medaliile n-au contenit să apară

Potrivit rezultatelor finale afişate de Federaţia Internaţională de Culturism şi Fitness (IFBB), în cele patru zile ale competiţiei, 68 sportivi români s-au calificat în finale, obţinând 50 medalii, dintre care 22 de aur, 14 de argint şi 13 de bronz. Sportivii români au mai obţinut 12 locuri IV, 6 locuri V şi 6 locuri VI.

Gabriel Toncean a precizat că, în prima zi a Campionatelor Europene de Culturism şi Fitness 2023, lotul naţional al României a obţinut următoarele rezultate: 27 sportivi români s-au calificat în finale, obţinându-se 19 medalii: 9 de aur, 4 de argint şi 6 de bronz. Totodată, s-au obţinut 4 locuri IV, 2 locuri V şi 2 locuri VI.

În a doua zi a competiţiei, 14 sportivi s-au calificat în finale, obţinând 14 medalii: 6 de aur, 5 de argint şi 3 de bronz şi, totodată, s-au obţinut 4 locuri IV, 1 loc V şi 1 loc VI.

În a treia zi a competiţiei, 11 sportivi s-au calificat în finale, unde au fost câştigate 5 medalii: 2 de aur, 2 de argint şi 1 de bronz. Totodată, s-au obţinut 4 locuri IV, 1 loc V şi 1 loc VI.

În a patra zi a competiţiei, 16 sportivi s-au calificat în finale, fiind câştigate 12 medalii: 6 de aur, 3 de argint şi 3 de bronz. Totodată, s-au obţinut 2 locuri V şi 2 locuri VI.

De asemenea, echipa României a obţinut pe naţiuni următoarele rezultate:

la Juniori şi Masters – locul 1 din 32 de ţări participante; la Fitness – locul 2 din 31 de ţări participante; la Culturism – locul 3 din 34 de ţări participante.

Gabriel Toncean este şi director executiv al Federaţiei Mondiale de Culturism şi Fitness şi vicepreşedinte în cadrul Federaţiei Europene de Culturism şi Fitness (EBFF).

GdS Sport va reveni zilele următoare cu un interviu în exclusivitate cu maestrul Costel Torcea, dar şi cu medaliaţii de la Gladiator Gym Craiova.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *