Rapid Bucureşti a obţinut prima sa victorie în play-off-ul Superligii și a făcut-o chiar împotriva rivalei FCSB, cu 1-0. Derbiul s-a disputat duminică seară, în Giuleşti, și a contat pentru etapa 5.

Unicul gol al partidei a fost reuşit de Alexandru Albu (’21), din pasa lui Funsho Bamgboye.

Partida nu a fost „uitată“ nici de erori de arbitraj, ceea ce a alimentat rivaliltatea și din terem și din tribune.

În sezonul regulat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe teren propriu, Rapid cu 2-0, iar FCSB cu 3-1.

Rapid:

Moldovan – Onea, Săpunaru, Grigore, Morais – A. Albu, Kait, Ioniță – Sefer, Dugandzic, Bangboye. Antrenor: Adrian Mutu.

FCSB:

Tîrnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Edjouma, Șut, Olaru – Oc. Popescu, Compagno, Coman. Antrenor: Elias Charalambous.

Au arbitrat: Horaţiu Feşnic – Valentin Avram, Alexandru Cerei; Bogdan Dumitrache.
VAR: Rareş Vidican, Vasile Marinescu.
Observatori: Dan Victor Berbecaru (CCA), Ioan Mironaş (LPF).

Adrian Mutu (Rapid) – Mă bucur că am obţinut prima victorie în play-off chiar împotriva rivalei FCSB

Adrian Mutu: „Mă bucur că băieții au reușit să reziste“

Antrenorul echipei Rapid, Adrian Mutu, a declarat că se bucură de acest prim succes din play-off chiar împotriva rivalei FCSB.

Mă bucur că am câştigat acest meci, unul cu presiune foarte mare. Au fost două reprize diferite, în prima noi am fost echipa mai bună şi chiar puteam să majorăm scorul, iar în a doua am suferit puţin pentru că adversarii au încercat să egaleze. Dar mă bucur că băieţii au reuşit să reziste presiunii şi îi felicit pentru atitudinea arătată azi. Asta e atitudinea cu care trebuie să joace la Rapid. Şi-au dorit foarte mult să câştige acest meci, e meritul lor. Ştie toată lumea de rivalitatea dintre Rapid şi FCSB… Mă bucur că am obţinut prima victorie în play-off chiar împotriva rivalei FCSB“,

a spus Mutu.

„Despre faptul că ei acuză arbitrajul, nu am ce să spun“

Referitor la faptul că FCSB a acuzat neacordarea a două cartonaşe roşii, la faulturile lui Răzvan Onea (’4) şi Dragoş Grigore (’28), Mutu a afirmat:

Nu putem să primim de fiecare dată cartonaşe roşii. Am primit etapa trecută roşu, am primit pe Arena Naţională cu FCSB… Despre faptul că ei acuză arbitrajul, nu am ce să spun. Într-adevăr, Onea a făcut poate o intrare mai tare, dar nu s-a dus cu talpa. S-a dus cu genunchii la minge. Fac parte din fotbal lucrurile astea. Nu ar trebui să ne văităm aşa întotdeauna şi să băgăm piciorul la minge. Asta ar trebui să facă fotbaliştii din ziua de azi. Nu să se vaite mereu de contacte. Pentru că atunci când ne ducem în Europa o să vedem că e altceva“.

„Lupta în play-off este strânsă“

Adrian Mutu susţine că lupta în play-off va fi în continuare una strânsă.

Sunt meciuri grele. Lupta în play-off e strânsă, după cum se vede fiecare bate pe fiecare. Rezultatul din seara asta poate le-a avantajat pe Farul şi CFR, poate şi un pic pe Craiova, dar şi pe noi până la urmă. Pentru că dacă legăm 2-3 victorii după aceea totul se strânge foarte mult. Dar nu stăm să ne gândim unde putem ajunge. Vrem să luăm meci cu meci şi să ne facem datoria aşa cum ne-am făcut-o în seara asta“,

a explicat el.

Elias Charalambous: „Un egal ar fi fost echitabil“

De partea cealaltă, antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că un egal ar fi fost un rezultat echitabil.

În prima repriză nu am jucat ceea ce ne-am propus, iar Rapid a reuşit să înscrie un gol. Dar în repriza a doua reacţia jucătorilor noştri a fost foarte bună. Am avut 7-8 ocazii clare de a marca. Nu am reuşit să o facem, dar cred că atitudinea şi ritmul din repriza secundă au fost mult mai bun. Consider că ar fi trebuit să marcăm cel puţin un gol. Un rezultat de egalitate ar fi fost unul echitabil. Uneori obţii mai puţin decât dai, iar uneori iei mai mult. Acesta este fotbalul. Normal că suntem dezamăgiţi, dar acum trebuie să ridicăm capul. Noi vom continua să muncim, pentru că mai sunt cinci meciuri. Acum trebuie să ne concentrăm doar la următorul adversar“,

a afirmat tehnicianul.

„Au fost lovituri foarte dure“

Charalambous susţine că arbitrii din camera VAR trebuiau să-l atenţioneze pe centralul Horaţiu Feşnic să acorde cartonaşe roşii rapidiştilor Răzvan Onea şi Dragoş Grigore la faulturile asupra lui Florinel Coman, respectiv Andrea Compagno.

Trebuie să revăd anumite faze, în special cele două faulturi asupra jucătorilor noştri (n.r. – Coman şi Compagno). Nu ştiu dacă arbitrii din camera VAR nu trebuiau să îl cheme pe central să revadă imaginile. Nu sunt sigur 100%, de aceea spun, trebuie să mai văd imaginile la televizor. Eu nu sunt omul care găseşte scuze în arbitraj. Însă am văzut de pe margine că au fost lovituri foarte dure. Cred că măcar cei din camera VAR ar fi trebuit să discute cu centralul“,

a explicat antrenorul.

Acesta a menţionat că lupta pentru titlu se va da până în ultima etapă:

Va fi greu în continuare, mai ales că meciurile sunt din ce în ce mai puţine. Însă atât timp cât matematic putem ajunge pe primul loc, vom lupta până la capăt. Acum trebuie să luăm fiecare meci în parte şi să încercăm să obţinem maximum. Cred că lupta pentru titlu se va da până în ultima etapă“.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *