Controversatul Robert Kennedy Jr., nepotul preşedintelui american „JFK“ asasinat în 1963, a anunţat astăzi că se numără printre candidații la alegerile prezidenţiale din SUA din 2024, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Îmi anunţ candidatura la învestitura democrată“, a afirmat sexagenarul. Șansele sale de reuşită sunt limitate, în faţa susţinătorilor săi din Boston, susțin analiștii americani.

Robert Kennedy Junior este fiul fostului ministru democrat al Justiţiei şi candidat la preşedinţie, Robert Kennedy, care a fost asasinat în 1968. Este totodată şi nepotul preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, asasinat cu cinci ani înainte.

Robert Kennedy jr. este avocat specializat pe probleme de mediu. Este cunoscut încă din 2005 pentru propagarea unor teorii ale conspiraţiei privind vaccinurile. A legat în special autismul de una dintre componentele unor vaccinuri.

La mitingul desfăşurat în statul Massachusetts, politicianul s-a angajat să „elimine diviziunile“ care afectează Statele Unite, spunând în cele din urmă „adevărul poporului american“.

Robert Kennedy Jr. este unul dintre puţinii candidaţi care s-au alăturat oficial taberei democrate, aşteptând decizia preşedintelui Joe Biden. În vârstă de 80 de ani, liderul de la Casa Albă susţine că intenţionează să candideze pentru un al doilea mandat. Biden nu şi-a oficializat încă intrarea în campanie.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *