Tehnicianul cipriot Elias Charalambous a fost numit, astăzi, antrenor principal al echipei FCSB. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al echipei patronate de Gigi Becali.

FCSB anunţă că Elias Charalambous este, începând de astăzi, noul antrenor al echipei noastre. Tehnicianul cipriot de 42 de ani a participat deja la primul antrenament al echipei, după ce a intrat în contact cu jucătorii şi membrii staff-ului tehnic, medical şi administrativ. Clubul nostru îi urează bun venit şi să aibă parte de cât mai multe succese“,

se arată în comunicatul de presă al FCSB.

Ca jucător a mai „mișcat“ ceva

Elias Charalambous s-a născut pe 25 septembrie 1980, în Africa de Sud. A început fotbalul în Cipru, la Omonia Nicosia, pentru care a evoluat la profesionişti din 1999 până în 2005, când a semnat cu PAOK Salonic. După trei ani în Grecia, a revenit la Omonia. A jucat acolo până în septembrie 2011, când a semnat cu Alki Larnaca.

La începutul lui 2012 a plecat în Germania, la Karlsruher SC. În vara aceluiaşi an a semnat cu FC Vaslui, pentru care a evoluat în 18 meciuri şi a înscris un gol, în sezonul 2012-2013. Au urmat câte şase luni la Doxa Katokopias (Cipru) şi APO Levadiakos (Grecia). În august 2014 a semnat cu AEK Larnaca (Cipru), club la care a evoluat până în mai 2017, când s-a retras din activitate.

Ca antrenor…

Elias Charalambous a început activitatea de antrenor încă din momentul retragerii. A devenit, pe rând, antrenor secund şi antrenor principal la AEK Larnaca (iulie 2017 – februarie 2020). Le-a mai pregătit ca antrenor principal pe Ethnikos Achnas şi Doxa Katokopias, ambele din Cipru, informează Agerpres.

FCSB a rămas fără antrenor după ce delegatul Mihai Pintilii, care se ocupă de partea tehnică, a fost suspendat de Comisia de disciplină a FRF. Totodată, Leonard Strizu, care figura doar în actele clubului ca antrenor principal, având licenţă Pro, aşa cum prevede regulamentul, a decis să părăsească echipa.

Leonard Strizu fusese numit antrenor principal al echipei de fotbal FCSB, la finalul lunii noiembrie a anului trecut. L-a înlocuit pe interimarul Mihai Pintilii, care nu a putut fi numit la conducerea echipei deoarece nu deţine licenţa Pro. Strizu venea de la echipa a doua clubului finanţat de Gigi Becali.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *