Sorana Cîrstea a lăsat totdeauna impresia că poate mai mult, dar de multe ori a căzut pradă inconstanței. Acum s-a „copt“ și ne încântă din când în când cu câte un meci. Așa s-a întâmplat în această seară, când s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari. Sorana a învins-o în optimi pe belarusa Arina Sabalenka, numărul doi mondial, cu 6-4, 6-4.

Fiecare jucătoare a totalizat 7 aşi. Cîrstea a făcut două duble greşeli, iar Sabalenka 6.

Victoria Soranei Cîrstea (32 ani, 74 WTA) a fost spectaculoasă și cea mai importantă a carierei. A durat o oră şi 25 de minute și i-a asigurat un cec de 352.635 de dolari şi 390 de puncte WTA.

Acesta a fost primul duel dintre cele două. Sabalenka venea după 20 de victorii în 22 de partide în 2023. La Miami Open, Cîrstea nu a pierdut niciun set până acum! Le-a eliminat pe rând pe Fernanda Contreras Gomez (Mexic), Caroline Garcia (Franţa, 4 WTA), Karolina Muchova (Cehia), Marketa Vondrousova (Cehia) şi Arina Sabalenka (Belarus, 2 WTA).

Sorana Cîrstea o va înfrunta în penultimul act  pe învingătoarea dintre cehoaica Petra Kvitova şi rusoaica Ekaterina Alexandrova.

Pentru româncă este a doua semifinală pe care o atinge la un turneu WTA 1.000. Asta după ce în urmă cu zece ani (2013) ajungea în finala turneului de la Toronto.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *