Naționala României a debutat cu o victorie în Grupa I a preliminariilor pentru Campionatul European din 2024. Tricolorii n-au strălucit în prima repriză, dar s-au mișcat mai bine în cea de-a doua și s-au impus sâmbătă seară, cu 2-0, pe „Estadi Nacional“, în fața Andorrei.

Selecționata condusă de Edward Iordănescu a deschis scorul prin Dennis Mann, după un assist al lui Moruțan (’35, 0-1).
Tricolorii și-au majorat avantajul prin Denis Alibec, care nu l-a iertat pe portar din postura de unu la unu (’51, 0-2). Alibec a mai trimis mingea în poartă și în prima repriză, dar golul său a fost anulat pe motiv de offside (’30).

ANDORRA:

Álvarez – C. Rubio, Llovera, Alavedra, San Nicolás – A. Martínez (’72, E. Vales), M. Vales (’60, Guillén), M. Rebés, Joan Cervós (’86, Pujol) – M. Vieira, A. Rosas (’72, R. Fernández). Selecționer: Koldo Álvarez.

ROMÂNIA:

Radu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – R. Marin (’64, T. Băluță), Olaru (’64, M. Marin), Stanciu (’78, Tănase) – Moruțan (’73, Dobre), Alibec, Man (’73, Oct. Popescu). Selecționer: Edward Iordănescu.

Cartonașe galbene: Llovera ’12, M. Robes ’59, ’61 / R. Marin ’23, O. Popescu ’78, R. Drăgușin ’89.
Cartonaș roșu: M. Robes ’61.

A arbitrat: D. Bel (Croația).

Celelalte rezultate din Grupa I: Belarus – Elveția 0-5, Israel – Kosova 1-1.

Clasament: 1. Elveția 3 puncte (golaveraj 5-0), 2. România 3 (2-0), 3. Kosovo 1 (1-1), 4. Israel 1 (1-1), 5. Andorra 0 (0-2), 6. Belarus 0 (0-5).

În etapa a doua, România va întâlni selecționata scorului Belarus. Meciul va avea loc marți, 28 martie, de la ora 21.45, pe Arena Națională.

Denis Alibec: „Cred că meritam să marcăm mai mult“

Atacantul Denis Alibec a declarat că diferența din jocul cu Andorra trebuia să fie mult mai mare.

Sunt trei puncte foarte importante pentru noi. Cu siguranţă puteam azi să marcăm mai mult şi să jucăm mai bine. Dar important este că am reuşit să câştigăm, să nu primim gol. A fost primul meci al preliminariilor, am avut ceva emoţii, însă cred că meritam să marcăm mai mult.

Cred că s-a văzut unitatea noastră. Am început să fim o familie aici, un lucru foarte important. Dacă o să o ţinem pe drumul ăsta atunci vom fi la EURO. Important e că am câştigat azi, nu contează cine marchează.

Le mulţumim suporterilor că au venit în număr mare alături de noi. Chiar ne-am simţit ca acasă aici. Noi sperăm să le demonstrăm pe teren că jucăm pentru ţara noastră. Acum trebuie să mergem acasă şi să luăm cele trei puncte cu Belarus“,

a spus Alibec, la Antena 1.

Edward Iordănescu: „Obiectivul era să câştigăm“

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, s-a declarat mulțumit de faptul că tricolorii și-au îndeplinit prima misiune, dar consideră că formaţia sa trebuia să mai marcheze.

E un debut pozitiv care ne dă linişte. Eram obligaţi să obţinem acest rezultat. Acum suntem obligaţi să ne recuperăm, pentru că peste trei zile avem nevoie de încă trei puncte în clasament. E clar că obiectivul a fost să luăm cele trei puncte şi le-am luat. Mai ales în debut de campanie, după atâtea calificări ratate, înseamnă multă presiune. Dar au fost lucruri care nu au funcţionat. Am intrat greu în joc, am avut trac, după care am marcat şi am dus lucrurile în direcţia pe care o doream. Însă ce nu am vrut, ce nu vreau să se mai întâmple în viitor, este ca atunci când poţi să calci în continuare acceleraţia. Am rămas cu om în plus şi trebuia să avem atitudine ofensivă. Trebuia să mai marcăm, să ne punem amprenta mai mult în acest debut de campanie. Dar învăţăm din greşeli. Cred că ne-am relaxat şi asta nu e OK. Ne-am văzut cu om în plus şi 2-0 pe tabelă şi ne-am relaxat. Ne-am mulţumit cu rezultatul. Când ai om în plus trebuie să continui să joci, să continui să toci adversarul şi să marchezi“,

a declarat selecţionerul.

Am întâlnit un adversar incomod, cu un joc la limita regulamentului, foarte agresiv, pe un teren mic, o suprafaţă care nu ne-a ajutat. Rămânem însă cu punctele şi cu obiectivul îndeplinit. Apreciez că am răspuns bine la agresivitatea adversarilor, am pus piciorul, nu ne-am ferit. Trebuie să învăţăm să şi luptăm. Trebuie să facem un joc foarte bun cu Belarus şi să închidem această acţiune de două meciuri cu 6 puncte. Pentru o calificare trebuie să învăţăm să suferim, să ne sacrificăm, să luptăm“,

a completat Edward Iordănescu.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *