FCU Craiova s-a impus la limită, cu 1-0, în meciul susţinut sâmbătă, pe teren propriu, în faţa echipei FC Botoşani, la capătul unui joc cu două reprize distincte. Disputa a contat pentru etapa 29 din Superligă.

Oltenii au intrat la cabine în avantaj pe tabelă, asta pentru că Blănuţă a reuşit să-i paseze în faţa porţii lui George Ganea, care a pivotat şi l-a învins pe Pap de la 8 metri (’48, 1-0).

FCU Craiova:

Gurău – Paramatti, Duarte, Henriques – Negru, Baeten, Albu, Mascarenhas – Ganea (’73, Sidibe), Blănuţă (’61, Huyghebaert), Bahassa. Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Botoşani:

Pap – Mboko, Sadiku, Mutombo, Ţigănaşu (’26, Pinson) – Dican, Ivanov (’70, Zabou), Cioiu (’81, Burlacu) – Mailat (’81, Florescu), Camara (’81, Roman), Dragu. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: – / Sadiku ’26, Ivanov ’49, Mboko ’90+1.
Au arbitrat: Horaţiu Fesnic – Mircea Grigoriu, Mircea Orbuleţ; Andrei Moroiţă.
VAR: Florin Andrei, Ionel Dumitru.
Observatori: Nicolae Grigorescu (CCA), Ion Marin (LPF).

În etapa viitoare, ultima din campionatul regular al Superligii, FCU va juca pe terenul formaţiei AFC Hermannstadt (12 martie, ora 18.15). La rândul său, FC Botoşani va primi vizita ultimei clasate, CS Mioveni (10 martie, ora 17.30).

Nicolo Napoli: „Echipa ascultă și face rezultate“

La finalul întâlnirii din Bănie, antrenorul gazdelor, Nicolo Napoli, consideră că FCU a câştigat meritat. Italianul a afirmat că speră ca membrii Comisiei de Recurs trebuie să soluţioneze pozitiv meciul cu Sepsi, adică să se joace din momentul în care a fost oprit.

A fost un meci bun. Am jucat foarte bine, un meci de luptă în unele momente. Echipa ascultă și face rezultate. A fost un meci deschis. Cheia partidei de azi a fost că băieții au jucat bine tactic. Important e că avem trei puncte în plus în clasament. Am avut patru jucători accidentați. Cine a intrat în teren a făcut treabă. Sperăm să-i recuperăm pentru meciul cu Hermannstadt. E un meci dificil. Avem două zile de pauză acum, avem recuperare. Cred că o să facem un meci bun la Hermannstadt. Încercăm la meciul cu Hermannstadt să luăm cele trei puncte“,

a declarat antrenorul echipei FCU.

Eu sper să se rejoace meciul cu Sepsi. Vrem să repetăm meciul cu Sepsi“,

a completat Nicolo Napoli.

Flavius Stoican nu „recunoaşte“ victoria lui FCU

Antrenorul formaţiei FC Botoşani, Flavius Stoican, şi-a certat elevii la vestiar, apoi a venit la microfonul Digi Sport şi a spus că FCU nu a meritat victoria.

Am încercat să scoatem maxim din fiecare fază. Dar dacă nu reușim să marcăm, e destul de delicat. E păcat că pierdem puncte, Craiova n-a fost mai bună decât noi astăzi, dar au rămas cu trei puncte. Pierdem puncte pe greșeli din astea… Dacă întâlnim o echipă care te domină, care creează ocazii, atunci da, înțeleg. Dar așa nu e plăcut.
Când am văzut că se dau doar trei minute de prelungire, mi s-a părut prea puțin. Au căzut jucători pe teren, aveau cârcei. Lucruri din astea ca să prelungească momentul.
Dacă tratăm superficial momentele unu contra unu se pot întâmpla astfel de goluri. N-a fost o fază lucrată, n-am văzut Craiova să ne domine. A fost o echipă arțăgoasă, care s-a apărat în multe momente. O echipă care a știut să sufere. Oricare echipă putea să piardă azi, dar de ce să pierdem noi?“,

a spus Flavius Stoican.

Sursa foto: Facebook FCU

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *