Universitatea Craiova s-a impus cu 1-0 miercuri seară, pe stadionul „Ion Oblemenco” (12.667 de spectatori), în faţa echipei FC Argeş. Partida a contat pentru etapa 28 din Superliga.

Diferenţa a fost făcută de Tofan, care a comis un henţ inexplicabil şi Vidican a indicat prompt penalti. Andrei Ivan şi-a asumat lovitura de la 11 metri şi i-a „pedepsit” pe piteşteni (’74).

Universitatea Craiova:

L. Popescu – Vătăjelu, Zajkov, Baldej, Ndong – Mateiu, Sala (’46, Mateiu) – Cîmpanu (’46, Koljic), Işfan (’75, Rivaldinho), Ivan (’90+5, Vlădoiu) – Markovic (’58, Baiaram). Antrenor: Eugen Neagoe.

FC Argeş:

Straton – Tofan (’78, Tîrcoveanu), Turda, M. Constantin, Rizzi – Meza Colli, Njike – G. Creţu, Koubemba, Jobello (’63, Calcan) – Garita. Antrenor: Marius Croitoru.

Cartonaşe galbene: Ndong ’66 / Creţu ’57, Tofan ’73, Tîrcoveanu ’88.
Au arbitrat: Rareş Vidican – Vasile Marinescu, Ionel Dumitru; Andrei Chivulete.
VAR: Szabolcs Kovacs, Mircea Grigoriu.
Observatori: Alexandru Deaconu (CCA), Iuliuss Nemţeanu (LPF).

În etapa viitoare, Universitatea Craiova va juca la Ploieşti, cu Petrolul (5 martie, ora 15.30). FC Argeş va juca tot în deplasare, cu FC Voluntari (6 martie, ora 18.00).

„Am mai ieșit la lumină și am luat cele trei puncte“

Căpitanul Ştiinţei, Andrei Ivan, a admis că meciul a fost foarte dificil şi este convins că Universitatea Craiova se impunea chiar dacă nu venea acel penalti.

O victorie foarte muncită. Am făcut o primă repriză foarte rea, nici mie nu mi-a ieșit nimic. În a doua repriză am mai ieșit la lumină și am luat cele trei puncte. Avem foarte mulți accidentați. Cel mai în vârstă era astăzi Vătăjelu. Mister a băgat jucătorii care merită în teren. Cred că puteam să marcăm și în prima repriză, cu Markovic, când a avut ocazia aceea mare. Eu cred că, chiar dacă nu era penaltiul, venea și golul. Presine este mereu la Universitatea Craiova. După meciul cu Voluntari, atmosfera a fost bună, iar azi am câștigat și sper să luăm cele 3 puncte și la meciul viitor. Cu Petrolul va fi foarte greu. Jucăm la Ploiești, e foarte greu acolo. A fost greu și pentru CFR, dar trebuie să luăm cele 3 puncte. Trebuie să câștigăm astea două partide ca să ne putem bate la podium“,

a completat Andrei Ivan.

Neagoe: „Nici nu are importanță cum s-a marcat golul!“

La rândul său, antrenorul Universităţii Craiova, Eugen Neagoe, consideră că elevii săi au meritat pe deplin victoria.

Nici nu are importanță cum s-a marcat golul! E o victorie meritată, clară, fără niciun dubiu. Am avut șase jucători sub 21 de ani, n-am avut niciun jucător de peste 30 de ani. A ajuns cel mai în vârstă Vătăjelu, veteranul echipei. Am forțat, am jucat și cu doi atacanți. Am încercat să mai marcăm şi am avut ocazii, dar, din păcate, nu am reușit să facem golul doi. A fost o dominare totală în repriza a doua. Băieții merită felicitări pentru atitudine, pentru determinare, pentru ce au arătat în repriza a doua. Acum ne gândim la următorul joc, cel de la Ploiești. Va fi un meci dificil, în compania unei echipe bune, cu jucători buni. Din păcate, acolo e terenul așa cum este, dar nu trebuie să stăm cu gândul la teren, trebuie să jucăm cât mai bine“,

a declarat Eugen Neagoe.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *