Runda 27 din Superligă se „închide“ cu un meci foarte interesant: Petrolul Ploieşti – CFR Cluj. Disputa este programată în această seară, de la ora 20.00, pe stadionul „Ilie Oană“.

Disputa va fi arbitrată de Cătălin Găman (Craiova), ajutat de asistenţii Mircea Grigoriu (Bucureşti) şi Stelian Slabu (Braşov). Al patrulea oficial va fi Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe).

VAR-ul va fi asigurat de Ovidiu Haţegan (Arad), Adrian Vornicu (Iaşi).

CCA l-a desemnat observator pe Marcel Savaniu (Satu Mare). LPF l-a numit supervizor pe Ion Căţoi (Bucureşti).

Partida va putea fi urmărită în format video AICI!

Florin Pîrvu: „Am mare încredere în jucători“

Este un joc cu însemnătate pentru ambele formaţii. Petrolul vrea să pună capăt evoluţiilor slabe din 2023 şi să bifeze un succes care să-i confere încredere pentru ce va urma.

Ne așteaptă un meci foarte greu. Întâlnim campioana ultimilor cinci ani, o echipă cu un lot foarte bun și cu un antrenor care nu mai are nevoie de prezentare. Noi venim după un rezultat negativ, dar săptămâna aceasta n-am antrenat foarte bine. Ne dorim să facem un meci bun luni seară și să avem parte de un rezultat pozitiv. Ne cunoaștem foarte bine adversarii, știm ce joacă, știm punctele lor forte și vom încerca să-i surprindem acolo unde au și ei probleme“,

a spus antrenorul Florin Pîrvu.

Avem doi jucători suspendați pentru cumul de cartonașe galbene: Bart Meijers și Paul Papp! Sunt absențe importante, dar sunt sigur că aceia care îi vor înlocui vor face față provocării. În schimb, la ultimele antrenamente a participat și Budescu. Vom vedea la ora jocului, în funcție de starea lui de sănătate, dacă va putea să fie pe teren sau nu. Oricum, am mare încredere în jucători și promitem că echipa va avea atitudine, așa cum s-a întâmplat și în confruntarea cu Hermannstadt“

a adăugat tehnicianul Petrolului.

Dan Petrescu: „Avem foarte mulţi jucători obosiţi“

De partea cealaltă, CFR Cluj a încheiat aventura în cupele europene şi trebuie să se concentreze pe campionat, să nu mai piardă puncte dacă vrea să-şi menţină supremaţia. Dan Petrescu are însă ceva probleme înaintea acestui joc. „Bursucul“ are jucătorii obosiţi după meciul cu Lazio, un suspendat, dar şi alte probleme de sănătate în cadrul lotului. El a periat însă echipa Petrolului, menţionând că se teme de acest meci.

Avem un suspendat, pe Yuri. Dar avem foarte mulţi jucători obosiţi şi mai sunt şi câteva răceli, mici accidentări. Nu avem un lot cum mi-aş dori. E clar că obiectivul este să câştigăm campionatul ca în fiecare an, dar acum sigur nu mai suntem în poziţia din anii trecuţi. Cred că vor fi cinci echipe care se vor bate la campionat, pentru că Sepsi nu cred că are puterea. E posibil ca titlul să se decidă în ultima etapă.
Mie mi s-a părut că Budescu, la meciul cu Sibiul, alerga de ziceai că are 20 de ani. Ştiţi că dacă el are chef să joace fotbal câştigă Petrolul cu orice echipă. E un jucător deosebit, un decar, care poate să inventeze orice, oricând. Mai este şi Grozav acolo, Irobiso, deci formează o tripletă în atac de speriat. Şi Jair la mijloc, cu Seto… E o echipă care s-a bătut la play-off, dar nu ştiu dacă se mai bate, că nu prea mai are timp să ajungă acolo“
,

a declarat Dan Petrescu.

LPF: Tradiţie şi ambiţie

LPF a prefaţat în stilu-i caracteristic meciul Petrolul – CFR Cluj. Iată cum arată:

13 februarie 2023, Petrolul – FC Hermannstadt 2-0. A fost singura victorie reuşită de prahoveni în ultimele șapte etape. În acest interval au mai înregistrat o remiză şi 5 partide pierdute.

17 succese au bifat clujenii în ediţia curentă, dintre care nouă la un gol diferenţă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 23 de ori în principala competiţie internă. De șapte ori au câştigat ploieştenii, de nouă ori s-au impus clujenii, iar alte șapte partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Petrolul gazdă: 11 jocuri – 5 succese Petrolul – 3 remize – 3 victorii CFR Cluj.

Primul meci a avut loc în ediţia 1969-1970, la Cluj, pe 2 noiembrie 1969. CFR – Petrolul 2-1. Marcatori au fost Marian Popescu, Vasile Soo / Dragu Bădin. Antrenori: Constantin Rădulescu, respectiv Constantin Cernăianu.

Cea mai mare diferenţă de scor: 5 iulie 1970, Petrolul – CFR Cluj 0-3.

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 1 octombrie 2022. CFR Cluj – Petrolul 1-0, gol înscris de Cristian Manea.

De reamintit că, ultimul trofeu din vitrina prahovenilor, Cupa României 2012-2013, a fost câştigat după o finală disputată în faţa adversarului din această rundă, Petrolul – CFR Cluj 1-0 (1 iunie 2013).

Mediile de vârstă: Petrolul – 25 de ani / CFR Cluj – 27 ani şi 3 luni.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *