Preşedintele SUA, Joe Biden, a afișat un aer extrem de optimist legat de războiul din Ucraina. Acesa dat asigurări că Ucraina „nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia!“

Afirmația a fost făcută în cadrul unui discurs rostit în Polonia, la Varșovia, înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă.

Un dictator determinat să reconstruiască un imperiu nu poate eroda niciodată dragostea unui popor pentru libertate. Brutalitatea nu va zdrobi niciodată voinţa celor care vor să rămână liberi“, a subliniat Biden, citat de Agerpres.
„Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia! Niciodată!“,

a afirmat preşedintele SUA în prezenţa a mii de oameni adunaţi în faţa Castelului regal din Varşovia.

Vorbind la o zi după vizita sa surpriza în capitala Ucrainei, preşedintele SUA, Joe Biden, a subliniat că Kievul este încă în picioare.

Kievul este puternic, este mândru şi mai presus de toate este liber“,

a spus el mulţimii care purta steaguri poloneze, ucrainene şi americane.

Şeful statului american a răspuns unui discurs anti-occidental rostit marţi dimineaţa de preşedintele rus Vladimir Putin.

Rusia va continua să respecte limitarea impusă arsenalului său nuclear prin Tratatul (Noul START, Tratatul privind reducerea armelor nucleare strategice) cu Statele Unite, în pofida deciziei sale de a-şi suspenda participarea la acest important acord de dezarmare ruso-american“,

a anunţat de preşedintele Vladimir Putin.

Rusia intenţionează să menţină o abordare responsabilă şi va continua, pe durata tratatului, să respecte cu stricteţe limitele cantitative ale armelor strategice ofensive“,

a indicat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Tratatul New START, semnat la Praga în 2010, a intrat în vigoare la 5 februarie 2011. A fost prelungit în 2021 cu cinci ani, imediat după ce preşedintele american Joe Biden şi-a preluat mandatul.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *