FCU Craiova s-a impus cu 2-1 în partida susținută luni seară, în Bănie, în fața echipei FC Voluntari. Disputa aceasta a tras cortina peste etapa 26 din Superliga.

Ilfovenii au fost cei care au deschis scorul prin Damașcan, după un assist al lui Lopes (’24). Echipa antrenată de Nicolo Napoli a întors meciul în repriza secundă, grație lui Bahassa (’54) și Nemec (’61 – autogol).

FCU Craiova:

Gurău – Negru (’46, Paramatti), Duarte, Henriques, Mascarenhas – D. Albu, Achim (’89, Van Durmen) – Baeten, Bauza, Bahassa (’89, Ganea) – Chițu (’78, Giovanni). Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Voluntari:

M. Popa – Ricardinho (’74, C. Costin), Matricardi, Armaș – Veiga Lopes (’83, Dumiter), Răduț, Tavares (’90+2, Voican), Rață (’74, Merloi), Aliji – Nemec, Damașcan (’83, D. Florea). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Cartonașe galbene: Achim ’80, Bauza ’90+5, Van Durmen ’90+6 / D. Florea ’84, Matricardi ’90, Dumiter ’90+3.
Au arbitrat:
Marcel Bîrsan – Mihai Marica, Andrei Constantinescu; Rareș Vidican.
VAR:
Szabolcs Kovacs, Florin Andrei.

În etapa următoare, FCU va juca tot la Craiova, cu CS Mioveni (24 februarie, ora 18.00), iar FC Voluntari va primi vizita Universității Craiova (26 februarie, ora 17.45).

Nicolo Napoli: „A fost un meci bun“

La finalul întâlnirii de luni seară, din Bănie, antrenorul care a repus echipa lui Mititelu pe picioare, Nicolo Napoli, a început să se gândească tot mai serios la play-off. Oltenii sunt neînvinși în 2023, ocupă locul 7 și se află la 5 puncte în spatele lui Sepsi (locul 6), cu patru runde înainte de finalul campionatului regular.

A fost un meci bun. Important este că băieții au jucat bine. Prima repriză nu a fost bună pentru noi, însă după ce s-a întâmplat în partea a doua meritam să câștigăm. Acesta este fotbalul. Cine nu dă gol, nu câștigă. Voluntari este o echipă bună, cu un antrenor bun și niște fotbaliști buni. Am fost norocoși noi pentru că am insistat în repriza a doua. Avem un lot bun și avem nevoie de asta pentru a face puncte si pentru a urca în clasament. Important este că baieții gândesc pozitiv. Mai avem 4 meciuri și vrem să adunăm toate punctele posibile. Toate meciurile sunt echilibrate, iar noi vrem să scoatem rezultate bune și vom vedea după aceea“,

a spus Napoli.

Liviu Ciobotariu: „E cel mai greu moment din cariera mea de antrenor!“

De partea cealaltă, Liviu Ciobotariu, antrenorul ilfovenilor de la FC Voluntari, a recunoscut că situația echipei sale începe să devină disperată.

În prima repriză am arătat bine. Știam că întâlnim o echipă cu mobilitate bună, cu jucători de calitate. Ne-am pregătit să nu le dăm spații, să stăm jos. Puteam să închidem jocul, să facem 2-0 la pauză. Dacă aveam un avantaj de două goluri sigur lucrurile stăteau altfel. Din păcate, nu ne-a ieșit nici azi. Noi ne-am băgat adversarul în joc prin greșelile pe care le-am făcut. Înțeleg că jucătorii sunt apăsați de situație, stresați între ghilimele, dar va fi foarte greu să acumulăm puncte dacă vom continua să facem greșeli. Eu îi înțeleg, nu e o situație ușoară. Pentru mine e cel mai greu moment din cariera mea de antrenor. N-am avut niciodată 5 înfrângeri consecutive. E păcat, pentru că n-am arătat rău, puteam face 2-0 și chiar să egalăm, am avut câteva acțiuni bune, dar iată că plecăm cu capul plecat, suparăți și dezamăgiți“,  

a spus Ciobotariu.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *