Echipa RO-USAR, trimisă deja în Turcia, acţionează în această dimineaţă pentru scoaterea de sub dărâmături a unui tânăr de 16 ani, în partea de nord-vest a oraşului Antakya.

Pe parcusul nopţii, echipei RO-USAR i-a fost repartizată o nouă zonă de intervenţie în partea de nord-vest a oraşului Antakya, iar în urma acţiunilor de căutare desfăşurate a fost identificată o persoană de sex masculin, de aproximativ 40 de ani, cu un membru inferior prins sub o grindă de beton. Victima a fost recuperată în viaţă, în jurul orei 5,45 (ora locală). În această locaţie au mai fost identificate, până în prezent, încă două persoane decedate“,

a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În prezent, salvatorii români execută o altă misiune, în aceeaşi zonă, pentru extragerea unei persoane de sex masculin, de aproximativ 16 ani, prinsă sub elemente de construcţie prăbuşite.

Membrii echipajului execută manevre pentru realizarea unui culoar de pătrundere către victimă.

Din informaţiile primite, în această locaţie ar fi cel puţin două persoane decedate, arată IGSU.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune a intervenţiei echipelor venite în sprijin.

CNSU: România va trimite o nouă echipă RO-USAR în Turcia

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – convocat miercuri în sistem hibrid, cu aprobarea preşedintelui Klaus Iohannis, de premierul Nicolae Ciucă – a aprobat suplimentarea acordării de asistenţă internaţională pentru Turcia, informează Agerpres. Aceasta constă în mobilizarea şi trimiterea unei noi echipe RO-USAR de căutare-salvare, una provenită de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, hotărârea adoptată prevede şi scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare-salvare urbană care desfăşoară acţiuni de intervenţie pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul Mecanismului de asistenţă umanitară internaţională.

Guvernul menţionează că, alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa şi 2 medici şi 2 asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti. Se adaugă personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv 2 ofiţeri de legătură din cadrul DSU.

Te poate interesa şi: Fostul patriarh Teoctist Arăpaşu, omagiat la Tocileni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *