Gabriela Ruse a trecut fără să transpire prea tare de prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA 500 de la Abu Dhabi (EAU). Competiţia este dotată cu premii totale de 780.637 de dolari.

Gabriela Ruse a profitat de abandonul cehoaicei Tereza Martincova, la scorul de 6-3, 3-0. Partida de astăzi a durat doar 42 de minute.

Românca (25 ani, 144 WTA) are acum 3-1 în meciurile directe cu Martincova (28 ani, 87 WTA).

Gabriela Ruse şi-a asigurat un cec de 5.590 de dolari şi 13 puncte WTA. Ea va juca în finala calificărilor cu învingătoarea dintre belarusa Aleskandra Sasnovici şi suedeza Mirjam Bjorklund.

Stop-joc la Bojincă

În alt meci din calificări, Ştefania Bojică (17 ani, 853 WTA) a fost învinsă de jucătoarea americană Claire Liu (22 ani, 52 WTA) cu 7-6 (3), 6-1. Românca s-a ales cu 2.860 de dolari şi un puncte WTA.

Sorana Cîrstea a intrat direct pe tabloul principal de simplu. Va juca în primul tur contra ucrainencei Marta Kostiuk. Învingătoarea trebuie să o înfrunte în optimi pe elveţianca Belinda Bencic, a doua favorită.

Monica Niculescu va evolua la dublu. Face pereche cu japoneza Miyu Kato, iar adversare le vor fi, în prima rundă, Ulrikke Eikeri (Norvegia) şi Alexa Guarachi (Chile).

Te poate interesa şi: Bianca Andreescu a abandonat în semifinale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *