Cinci poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în cursul nopţii de miercuri spre joi, într-un dosar de corupţie! Cu o zi înainte au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare şi la o subunitate de poliţie din judeţul Braşov, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Conform sursei citate de Agerpres, dintre cele cinci persoane, patru sunt poliţişti de la Codlea! Aceştia fac parte dintr-o subunitate unde au avut loc percheziţiile. Celălalt este, de asemenea, angajat al MAI, dar în Ghimbav.

Cei cinci sunt cercetaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fiind bănuiţi că nu ar fi aplicat prevederile Codului rutier.

Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna a efectuat, miercuri, 18 percheziţii domiciliare la locuinţele unor poliţişti bănuiţi de fapte corupţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, precum şi la sediul unei subunităţi de poliţie, au informat reprezentanţii instituţiei.

Totodată, au fost puse în executare un număr de 13 mandate de aducere a persoanelor implicate.

Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, lucrătorii MAI ar fi pretins şi primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri şi alte valori, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere“,

au precizat reprezentanţii DGA.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *